Pokud se přistěhujete do Rokycan a budete si zde hledat zubaře, setkáte se s nelehkým úkolem. Pravděpodobně absolvujete povinné kolečko, kdy vás osobně či telefonicky většina stomatologů působících v našem okresním městě odmítne. Důvod je zcela prostý další pacienty už z kapacitních důvodů nemohou přijmout.

Když zájemci zamíří do ordinace ke Kateřině Fastové a chtějí se zaregistrovat, nemůže je zastupující lékařka přijmout, má plno. Stejně je tomu také u Petra Blechy. Stav tohoto charakteru je však už dlouhodobější. „Ptal jsem se před dvěma měsíci a nevzali mě. Rozumím tomu, nemohou si přeci nabrat víc pacientů, než je možné," uvedl Martin Volf. Dodal, že mu zdravotní sestra dala odkaz na webové stránky (www. dent.cz), díky kterým získal potřebné informace. „Zkrátilo mi to čas hledání," potvrdil.

Situace se nedávno zdramatizovala tím, že v našem okresním městě uzavřel ordinaci jeden z dosud působících zubařů (věnuje se už pouze ortodoncii). Ačkoli většinu ošetřujících si pod svá křídla převzala Rita Chvalová, i ostatní rokycanští stomatologové teď registrují značný nápor lidí. „Pokud dorazí starší paní s francouzskými holemi, jež ztratila své lékaře a má to z místa bydliště k nám nejblíže, rozhodně ji neodmítneme," ubezpečila Deník Hana Filipovská. Kromě rodinných příslušníků stávajících pacientů tady ale noví uchazeči neuspějí.

Více přímo v Deníku.