"Jednoho z policistů kopl do holeně pravé nohy, druhého udeřil plastovou lahví do nosu. Policisté museli použít donucovací prostředky a muži přiložit pouta. Přitom muž utrpěl drobné poranění, které mu ošetřila rychlá záchranná služba," řekla Číhová, podle které nyní záleží na tom, jak bude případ kvalifikován. Jednání seniora tak může být klasifikováno kvůli krádeži jako přestupek, policisté jej ale mohou také vyhodnotit jako útok na veřejného činitele.

Napadený Kubíček už na něj navíc podal trestní oznámení. Stařík, který podle vedoucí prodejny Hany Blechové patří ke stálým zákazníkům, byl podle svědků od začátku agresivní. "Začal mi nadávat už v uličkách obchodu," uvedl Kubíček, který chtěl starého pána po opuštění pokladního prostoru zkontrolovat. "Dal mi dvě facky, nadával mi a najížděl do mě vozíkem. Bylo vidět, že zboží není zaplacené, doklad od něj neměl," uvedl pro Deník Kubíček s tím, že už je na podobné jednání zvyklý. "V ochrance dělám čtyři roky. Kradou všichni - staří, mladí, lidé, do kterých byste to neřekli. Už jsem chytil i doktora a právníka - v Praze a v Teplicích," konstatoval člen ochranky.

Krádeže v rokycanské Normě nejsou podle vedoucí Blechové nic neobvyklého. Sama zažila i další potyčky. "Tady se třeba napadnou zákazníci kvůli slevě na zeleninu. A kradou i jinak situovaní lidé," řekla Blechová.