Toto je úvodní popis nově vzniklého blogu na adrese: www.blindicka.com.

Jmenuji se Linda a od narození se potýkám s vážnou oční vadou, která se s postupujícím časem neustále zhoršovala, až do současné praktické nevidomosti. I přes svůj zrakový handicap jsem vystudovala Západočeskou univerzitu v Plzni, pracuji se stejně postiženými lidmi, dělám osvětové aktivity a vychovávám dceru. Chci pomocí svého blogu inspirovat a motivovat lidi se zrakovým handicapem, kteří mají pochybnost o tom, zda se se svým handicapem mohou zapojit do běžných aktivit, či zkusit i něco odvážnějšího.

Celkem 92 centimetrů dlouhého candáta chytil nedávno na přehradní nádrži v Hracholuskách Rudolf Vedral z Chebu.
Podívejte se na kapitální úlovky. Na háčku skončila trofejní štika i obří sumec

Blog chce oslovit i laickou veřejnost, aby se lidé nebáli kontaktu se zrakově postiženými a aby věděli, jak s nimi případně komunikovat, či jim pomoci. Blog je rozdělen do několika kategorií – první oddíl obsahuje informace o mně jako o autorce blogu, rozhovory a články se mnou nebo o mně. Další část nese název Praktické rady pro zrakově postižené a jsou zde návody, jak např. připravit prostředí pro studenta se zrakovým postižením či jak je důležité upravit vstřícně interiér místností, aby se tam zrakově postižený dobře orientoval.

Třetí oddíl tvoří články technického charakteru, a to popis možných aplikací, které na svých chytrých telefonech mohou zrakově postižení využívat či popis různých kompenzačních pomůcek a návodů jejich obsluhy. Oddíl nese název Technika pro zrakově postižené. Jiný oddíl je pro změnu celý věnovaný životu s vodicím psem. Mám tu i oddíl, který je s titulem Moje umělecké ambice a popisuje moje literární či malířské zkušenosti. Na blogu také sdílím články odbornějšího charakteru, ale i příběhy ze života, např. o tom, jak miluji nakupování, jak jsem absolvovala kurz potápění či jaký byl právě můj vodicí pes.

Hladina Radnického potoka se kvůli vytrvalému dešti zvýšila.
Po vydatném dešti stoupla hladina Radnického potoka

V loňském roce můj blog dostal ocenění, a to Cenu VVOZP za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení a fotografické soutěže Společně napříč generacemi, kde jsem obsadila 1. místo s mým článkem Boj s osudem. Díky tomuto blogu a mé práci jsem byla tento rok nominována na Cenu veřejnosti v rámci Ceny Olgy Havlové, což je pro mě velkou ctí.

Linda Albrechtová