Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

Ingredience:

  • 300 g Jestřebického ranchera od WIFCOM a. s., Středočeský kraj
  • 100 g cibule najemno
  • 200 g řapíkatého celeru najemno
  • 300 g mrkve na kostky
  • 3 stroužky česneku najemno
  • půl lžíce uzené papriky
  • 1 lžička chilli
  • půl lžičky římského kmínu
  • 400 g rajčat v plechovce (krájené)
  • 750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 400 g přes noc namočených fazolí
  • hrst petržele nakrájené nahrubo

Postup:

  1. Nejdříve orestujeme tvrdý salám, alespoň 5 minut, aby byl pěkně opečený, přidáme mrkev, celer, restujeme 5 minut a pak přidáme cibuli na další 3–4 minuty. Přidáme česnek, papriku, chilli a kmín a orestujeme 3 minuty.
  2. Vlijeme vývar a rajčata
    a zavaříme.
  3. Do vroucího vývaru přidáme scezené fazole a vaříme pozvolna, dokud nejsou fazole měkké.
    Nakonec polévku osolíme a opepříme. Servírujeme s nasekanou petrželkou.

Šárka Pelcová