Děti z obce a z okolí i malí výletníci ocení nově otevřené hřiště „U Andělů“ v blízkosti Dvorského rybníka a mezinárodní cyklotrasy. Houpačky a lanové pyramidy byly pořízeny z grantového příspěvku Nadace ČEZ, která přispěla 100 tisíc korun. Nové herní místo vzniklo v uplynulých měsících v lokalitě zvané Dvory, v katastru obce Strašice na Rokycansku. Na pozemku zastíněném starými vzrostlými jasany kolem místní komunikace a kolem mezinárodní cyklotrasy CT3 (Praha - Regensburg - Paříž) najdou děti oplocené hřiště s houpačkou, lezeckou pyramidou, skluzavkou a kolotočem. Na herní prvky přispěla obci Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Oranžové hřiště částkou 100 tisíc korun. 

„Hřiště je vyhledávaným místem klidu a odpočinku rodičů a pro děti prostor na hraní a pohybové aktivity. Schází se zde každodenně mnoho rodičů, kteří se zapojují i do úklidu těchto prostor. Občané, kteří hřiště nevyužívají, jsou rádi, že tento frekventovaný prostor konečně získal svou funkci a bude dělat radost všem příchozím. Rád bych poděkoval radním za podporu při vývoji tohoto záměru a Nadaci ČEZ, která i svojí podporou přispěla ke zvelebení naší krásné Brdské obce,“ řekl starosta obce Jiří Hahner.  

Provoz hřiště je otevřen veřejnosti neomezeně. Hřiště je oploceno a zajištěno vrátky. Správcem hřiště je určen zaměstnanec obecního úřadu, který spravuje i další hřiště v obci. „Grantový program Oranžová hřiště běží již 16 let a za svou dobu existence podpořil vznik pěti set dětských či sportovních hřišť. Pohyb na čerstvém vzduchu by měl být pro děti samozřejmostí. Jsme proto rádi, že jsme dětem nejen ze Strašic tuto možnost dali,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Soňa Holingerová