Oproti v utkání s Hořovicemi tak chyběla proti Petřínu hned sedmička hráčů. Konkrétně bývalý ligový hráč Martin Zeman, Martin Patrovský, Michal Růžička, Jakub Kadar, Filip Renza, Ondřej Pecháček a Leonid Gavrylovskyy. Mýto si tak muselo pomoci hráči z B týmu. I přesto však porazilo Petřín na domácím hřišti těsně 1:0. 

„Vedení Mýta se rozhodlo odvolat trenéra bez souhlasu sponzora, který následně zareagoval tak, že hráči, které on přivedl do Mýta, nesměli nastoupit do dalšího zápasu proti Petřínu," prozradil Martin Patrovský, jenž však nechtěl jmenovat, o jakého konkrétního sponzora se jedná.

Martin Zeman (na snímku vpravo) přišel v průběhu jara jako velká posila pro divizní Mýto. Nyní si však už za celek z Rokycanska pravděpodobně nezahraje.
Zvrat v Mýtě, které tak přišlo o sedm hráčů

Šikovný záložník se tak dostal do nezáviděníhodné pozice. „Jsem sice hráč Mýta, ale sám se přiznám, že nevím, jakou mají sponzor a klub mezi sebou dohodu. Přijde mi proto rozumnější poslouchat sponzora, který mě platí. Nechci dělat žádné problémy," řekl upřímně odchovanec plzeňské Viktorie.

Ve svých devatenácti letech potřebuje mladý fotbalista zápasovou praxi jako sůl zvláště poté, co se v přechozích letech prakticky nehrálo kvůli epidemii koronaviru. Protože je ale v letošní sezoně již po přestupním termínu, existuje pro Patrovského a jeho další spoluhráče, kteří jsou v obdobné pozici, pouze jedno východisko. A to že vedení klubu Slavoje najde řeč se svým dosavadním hlavním sponzorem.

Bronzový tým badmintonistů BA Plzeň (zleva Mikelová, Segeč, Krpatová, horní řada Szkudlarczyk, Král, Hubáček, Valenta). Dále se o zisk medaile zasloužili Jiří Louda, Kristensen, Oros, Kobyláková.
Plzeňští badmintonisté slaví třetí místo v extralize

„Vůbec do toho nevidím. Čekáme na to, zda se sponzor domluví s klubem. Ptali jsme se na to, ale zatím nemáme žádné další zprávy. Fotbal hraju proto, protože mě baví. Už předtím se dlouho stálo kvůli covidu. Takže by to byla další pauza, ještě zbývá šest kol," je si vědom Patrovský.

Ten s dalšími hráči musel vyklidit sice šatnu v Mýtě, ale dle informací nyní všichni společně trénují s Přešticemi, kde je Radek Kozák hlavním mecenášem a momentálně se svým klubem nezadržitelně míří za postupem do třetí ligy. Zároveň většina z jmenovaných hráčů před působením v Mýtě prošla právě Přešticemi.

Radost plzeňských fotbalistů ze vstřeleného gólu Beauguela do sítě Hradce Králové, 11. května 2022.
PODÍVEJTE SE: Góly, emoce z mistrovské sezony Viktorie Plzeň