Fotbalisté Rokycan zvítězili v sobotním duelu 12. kola nejvyšší krajské soutěže nad outsiderem z Lubů 9:2 a dál bojují směle o svůj hlavní cíl – postup do divize. „Při vší úctě k soupeři, tohle bylo povinné vítězství. Soupeř asi neměl svůj den, protože od začátku zápasu jsme na hřišti jasně dominovali. Ve druhé minutě jsme si vytvořili dvě gólové šance a pak už byla jen otázka času, kdy se prosadíme. Nakonec jsme vstřelili devět branek, s tím jsme spokojení. Na druhou stranu, šancí jsme si vytvořili ještě mnohem více. Prostoru na zlepšení je tedy dostatek,“ hodnotí duel s Luby rokycanský trenér Milan Dejmek. „Mrzí mě však fakt, že jsme v závěru polevili a dovolili Lubům dvakrát skórovat. To se nesmí stávat,“ dodává kriticky.

Trenér Lokomotivy Plzeň Erik Eisman.
Basketbalisté venku poprvé padli

Čtyři trefy do sítě týmu z předměstí Klatov zaznamenal v sobotním podzimním dni Pavel Aubrecht, který prožil výjimečné odpoledne. „Pavel je výborný fotbalista, góly od něj očekáváme. I když soupeř nepatřil mezi nejsilnější, tak vstřelit čtyři branky v jakémkoliv zápase je skvělý počin a pro ofenzivního hráče, jako je Pavel, to platí dvojnásob,“ chválí svého svěřence trenér Rokycan. Zatímco doma Rokycany válí (ztratily pouze jeden bod), venku to až taková sláva není.

Výběr s ambicemi na postup do divize mimo svůj vlastní stadion nevyhrál čtyři duely. Třikrát remizoval a vysoko prohrál v Chotíkově. „Nevím, čím to je, že se nám venku tolik nedaří. Je ale pravda, že mimo náš stadion jsme zatím hráli spíš na hřištích malých rozměrů, což nám úplně nevyhovuje. Máme tým, který kombinuje, tvoří, pro hru potřebuje prostor,“ míní Dejmek, který má pro zbývající tři zápasy podzimu jasný cíl. I když ví, že k němu vede trnitá cesta.

„Ideálně bychom chtěli získat devět bodů. Rozhodně nechceme, aby nám v čele Petřín utekl. Zároveň si však uvědomujeme, že nás nečeká nic jednoduchého. Hrajeme s Vejprnicemi, které mají velmi kvalitní mužstvo. Také s rezervou Domažlic, o nich moc mluvit asi ani nemusíme. A na závěr jedeme do Stříbra, kde se bude hrát na malé umělce. Budeme bojovat, rozhodně chceme uspět. Ale víme, že to nebude nejjednodušší úkol,“ uzavírá kouč Rokycan.

Milan Havel.
Havel: Čekal jsem na šanci a věřil, že přijde

Vítězství si o víkendu připsali také hráči třetiligových Domažlic, kterým se stejně jako Rokycanům daří především v domácím prostředí. Družina trenéra Pavla Vaigla porazila Dobrovici 3:1 a v tabulce FORTUNA ČFL se posunula na třetí místo. „My jsme navázali na Vary, kde jsme získali dva body, teď doma tři. Musím ale pochválit i soupeře. Dobrovice se snažila hrát fotbal, což nám vyhovuje. Divákům se utkání muselo líbit,“ ohlíží se za další třetiligovou bitvou kouč Chodů Pavel Vaigl. „Mrzí mě akorát inkasovaný gól, který jsme dostali půl minuty před koncem ze standardní situace,“ zlobí se.

Trenér Vaigl si ale naopak pochvaluje to, že se do sestavy jeho týmu pomalu vrací někteří marodi. „Po zranění se vrátil Bauer i Mlynařík. Mužík už také trénuje, ale tam to ještě nechce uspěchat. Do konce podzimu zbývají tři kola, takže bude možná lepší ho zatím ušetřit a zbytečně neriskovat,“ vysvětluje čtenářům na závěr trenér Jiskry.

Ze zápasu městského přeboru mezi Rapidem B (v oranžových dresech) a Lhotou B (ve žlutém).
FOTO: Blovice remizovaly v Merklíně