Fotbalisté Slavoje Mýto vstoupili vítězně do nového ročníku krajského přeboru mužů.

Slavoj Mýto SSC Bolevec 4:0 (3:0). Na Letnou dorazil staronový účastník z předměstí Plzně, který v červnové baráži zdolal Holýšov.

Ve vedru a na výtečně připraveném trávníku se fanoušci nenudili od úvodního hvizdu sudího Lega. Zkoušel to Konopásek a na opačné straně zkušený Bublík, který však opouštěl hřiště na nosítkách hned po pěti minutách hry. Domácím příznivcům zatrnulo při zahozené šanci boleveckého Pelnáře a až do 30. minuty sledovali spíše urputnou bitvu. Pak ovšem Konopásek vymetl šibenici Kőrnerovy svatyně. Vzápětí už to bylo 2:0. Rieger našel Smitku, který se nemýlil!

Osm minut před odchodem do kabin se ale červenalo. Abrt zastavil brejk Plzeňanů za cenu nedovoleného zákroku a musel do sprch. Trestný kop soupeř nezužitkoval a neprosadil se ani Humpál. Zahrozili také domácí, jenže Riegerův pokus se mezi tyče nevešel. Ve 45. minutě však daly o sobě vědět nové tváře. Havel přihrál Smitkovi a jeho lob zakončil po kličce gólmanovi Zajíček na 3:0.

Součástí triatlonu na Hasičském rodeu v Týčku byl
i sjezd po skluzavce.
Hasiči řádili na rodeu v Týčku

Po obrátce hlavičkoval Smitka nad břevno. Bolevečtí sice zlobili, ale jejich platonický tlak končil u obránců Slavoje. Čtvrtý úder zasadil hostům opět Konopásek, který zužitkoval dalekonosný aut Štycha. Před koncem zneškodnil jistý brankář Vild trestný kop Pelnáře a vzápětí sledoval, jak Švejda neproměnil samostatný únik. Přesto borci pořádajícího klubu si v deseti bezpečně pohlídali cestu za třemi body.

Sestava Mýta: Vild, Veverka, Abrt, Brož, Světlík, Smitka (62. Lupač), Havel, Zajíček (83. Petr Bejček), Štych, Rieger (68. Švejda), Konopásek (86. Hlaváček).

Připraveni byli Ulrich, Michal Vild, Matouš.

Trenér Drozda, asistent Tichý a vedoucí mužstva Basl.

V neděli: Slavoj Mýto se rozjede za dalším nováčkem do Tlumačova. Výkop je v 16 hodin.

Jan Basl

V Husových sadech začal fotbalový krajský přebor mužů. Páteční premiéra se 320 fanouškům zamlouvala. Branku hostů z Petřína právě ohrožuje  Pavel Aubrecht, v červeném jsou Šimáně, Bendl a Nademlejnský a  zeleném rokycanský Procházka.
Petřín srovnat v Husových sadech nestihl