Fotbalisté FC mají nakročeno k návratu do divize. Aniž bychom to chtěli zakřiknout, neměl by lídr prohospodařit čtyřbodový náskok!

FC Rokycany – SK Horní Bříza 3:0 (1:0)

Teplé počasí jako by domácí uspalo. Trvalo dvacet minut, než se dostali do tempa. Borci Horní Břízy se soustředili především na obranu a urostlým zadákům se dařilo narušovat všechny nájezdy rokycanských hráčů. Brankář Jan Schimmer předváděl velmi kvalitní výkon a dlouho se nenechal nachytat na švestkách. Až ve 29. minutě po rozehraném rohovém kopu centroval Pavel Aubrecht před branku. Papáčkovu hlavičku gólman vyrazil k Hereitovi, ten vypálil z voleje, ale trefil jen břevno, od něhož se míč odrazil na čáru. První tam byl Procházka, a dorážel míč do opuštěné svatyně. Do konce poločasu se stav nezměnil.

Ve druhé části hry už Rokycany předváděly svůj standardní výkon. Ale soupeř od Plzně dál úspěšně bránil a jednou za čas podnikl nebezpečný protiútok. Přesto se Dan Houdek v domácí bráně asi nudil. V 73. minutě kopal Veselý po faulu na Kroce trestný kop a našel hlavu Ženíška. Ten dokázal z úhlu trefit protilehlý roh branky, kam míč zapadl i přes obětavý zákrok obránců SK. Rokycany vedly 2:0 a náskok si pohlídaly.

Závěr byl značně rozkouskovaný častým střídáním, především v domácím týmu. V 87. minutě musel předčasně do sprchy po druhé žluté kartě za zbytečný faul na Lukáše Aubrechta hostující Lavička. O dvě minuty později zpečetil domácí tým vedení třetí brankou. Akce začala u Kroce, který nahrál po křídle Pavlu Aubrechtovi. Míč putoval od brankové čáry zpět k nabíhajícímu Sadílkovi, který se nemýlil. V 90. minutě ukončil sudí Hájek zápas za stavu 3:0 pro Rokycany.

„Zaspali jsme začátek, stejně jako naši hokejisté v zápase proti Itálii. Rozjeli jsme se až v nějaké 20. minutě. Ale proti zápasu ve Zruči to byl stejně jen poloviční výkon. Přesto si myslím, že naše výhra je zasloužená, měli jsme po celý zápas navrch“, řekl po utkání trenér Milan Dejmek.

Mistrovství světa žen: Česko - Estonsko 8:0
Češi zvládli neuvěřitelné drama s Makedonci

Sestava Rokycan: Houdek – Papáček, Hereit, Sadílek (89. Milota), Veselý (78. Kužma), Lukáš Aubrecht, Procházka (85. Votava), Pavel Aubrecht, Ženíšek, Vaščák (69. Vileta), Ineman (58. Kroc).

V příštím kole čeká na Rokycany nedělní výlet do Lub. Zápas začíná v sedmnáct hodin.