Fotbalisté FC překonali další nástrahu v krajském přeboru mužů. Uspěli doma proti nevyzpytatelným jižanům.

STAROSTOVI JE 65 LET

Zápasu v Husových sadech předcházela slavnostní událost. Vedení FC přálo před nastoupenými hráči bývalému dlouholetému předsedovi a dnes starostovi města Václavu Kočímu k 65. narozeninám.

NEPOMUK KOUSAL

Pak už nic nebránilo úvodnímu hvizdu sudího Jakše v utkání, kdy se skóre měnilo jako na houpačce.

FC Rokycany – FK Nepomuk 5:3 (4:3)

Domácí zaspali úvod utkání a od páté minuty prohrávali. Po výkopu brankáře Rojíka hlavou prodloužil míč Kašpar a prudkou střelu dokázal Houdek vytěsnit před sebe. Nabíhající Knapp se nymýlil abylo to 0:1. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. V 8. minutě Pavel Aubrecht nejprve vybojoval rohový kop. Rozehrál ho nakrátko se Sadílkem, ten mu míč vrátil a následoval centr do skrumáže na hlavu připraveného Papáčka – 1:1. Nerozhodný stav netrval dlouho. Kalabza našel nehlídaného Kašpara a jižané měli opět navrch. Ani tentokrát se neradovali dlouho. Následoval další rohový kop FC, který rozehráli Kroc se Sadílkem. Centr hosté odkopli právě k Sadílkovi, který prostřelil brankáře.

KNAPPŮV LOB NA 2:3

Jenže za pár vteřin bylo vše jinak. Houdek zahrál míč hlavou za pokutovým územím. Zmocnil se ho však Knapp a obloučkem vracejícího se gólmana přehodil! Mohlo být ještě hůř, protože ve 23. minutě nebezpečí odvracel Lukáš Aubrecht. Zastoupil brankáře FC a z lajny vyrazil míč hlavou. Bezprostředně následovala vyrovnávací branka Rokycan. Veselý našel Kroce, který od rohového praporku centroval před svatyni FK. K odraženému míči se dostal Pavel Aubrecht, otočil se s ním a ranou z dálky pod břevno nedal Rojíkovi šanci.

Až pak se FC konečně ujal vedení. Po půlhodině hry se o to postaral znovu Pavel Aubrecht, jemuž na hranici šestnáctky poslal zpětnou přihrávku Sadílek.

Velikonoční neděle v útulku pro opuštěné pejsky v Němčovicích
Pejsci v Němčovicích si užívali sváteční den

NA OSTŘÍ NOŽE

Po přestávce se hra přitvrdila. Nepomučtí se nechtěli smířit s nepříznivým stavem a hráli hodně od podlahy. FC si hlídal nejtěsnější náskok a pojistil ho deset minut před koncem. Sadílek poslal míč na křídlo rychlonohému Krocovi. V pokutovém území ho nedovoleně zastavil střídající Březák. Na pokutovou značku si míč postavil Sadílek a upravil skóre na konečných 5:3. V závěru zápasu si trenér Dejmek pomohl taktickým střídáním a domácí dvoubrankový náskok uhájili.

DEJMKOVO HODNOCENÍ

Lodivod FC Milan Dejmek byl se ziskem tří bodů spokojený: „Byl to náročný zápas proti nepříjemnému soupeři. Nepomuk je zvyklý hrát hodně tvrdě. Navíc jsme prospali začátek a nechali se školácky nachytat lacinými góly. Ještě, že jsme na každou branku dokázali rychle odpovědět. Byl jsem na lavičce nervózní, ale naštěstí jsme zpřesnili výkon v obraně a ve druhé části už Nepomuk do ničeho nepustili.“