V 67. minutě za stavu přitom Tlumačov přišel o vyloučeného Lukáše Svobody a proti hostům se kopala penalta. Tu domácí kopli vedle. "První, co mě při udělení červené karty napadlo, bylo, abych chytl penaltu. Pak abychom uhráli výsledek 1:1, protože druhá branka by nás složila a to už by bylo pro Petřínské jednodušší," popsal Ondřej Pomothy.

Tlumačovský brankář vystihl směr střely z penaltového puntíku, ale petřínský hráč mířil vedle. "Myslím si ale, že kdyby střela letěla do brány, tak bych balon asi měl," dodal odchovanec Jiskry Domažlice.

Bod pro předposlední Tlumačov ze hřiště třetího Petřína B je senzačním ziskem. "Super výsledek, který jsme moc nečekali. Ale řekli jsme si, že zabojujeme a chtěli jsme hrát jako tým, což se vydařilo. To, že jsme hráli jako tým, napomohlo výsledku 1:1," řekl Pomothy.

20. kolo, KP: Start Tlumačov (žlutozelení) - Holýšov 0:6, 2. dubna 2023.
Holýšov vyhrál nad Tlumačovem. Trenéra Kubeše mrzel faul na Černohorského

Za Tlumačov chytá od této sezony a proti rezervě Petřína zatím podal svůj nejlepší výkon. "Potvrdili mně to i známí, kteří viděli zápas. Shodli jsme se, že jsem podal super výkon. Výhru v anketě hráč kola jsem trochu čekal, protože jsem si nominaci umístil na instagram a rodina, hodně kamarádů z fotbalu i mimo něj pro mě hlasovalo," uvedl student maturitního ročníku Bezpečnostně právní akademie v Plzni.

Cenná remíza podle něj dodá mužstvu sebevědomí. "Doufám, že se zachráníme, abychom dál hráli krajský přebor. Teď nás čekají soupeři, proti kterým bychom měli bodovat," prohlásil Ondřej Pomothy.

Tuto neděli od 14.30 hodin Tlumačov hostí Vejprnice.

18. kolo KP: Start Tlumačov (zelenožlutí) - Okula Nýrsko 2:2, 19. března 2023.
Ztráta dvou bodů s Nýrskem nás může na konci soutěže mrzet, ví trenér Tlumačova