Podle stávajícího majitele plzeňského klubu Adolfa Šádka se nic nemění na jeho záměru najít významného investora či nového majitele klubu. „Dál platí, že klub prodávám. Ale mám asi víc času vybírat partnera, který by klub rozvíjel podle našich představ. Na tom se nic nemění,“ prohlásil první muž plzeňské Viktorie s tím, že jednání nepodmiňuje svým setrváním v klubu. „Tuhle podmínku jsem nikdy neměl a do budoucna ani mít nebudu. To všechno bude ryze na novém majiteli či investorovi,“ doplnil Adolf Šádek při úterním představení prémiového partnera plzeňské Viktorie, kterým je online sázková společnost Betano.

„Podpora sportu byla od počátku klíčovým pilířem naší strategie ve společnosti Kaizen Gaming. Při rozhodování o naší první partnerské smlouvě v Česku pro nás byla FC Viktoria Plzeň jasnou volbou. Nejen proto, že je úřadujícím mistrem, ale také jedním z nejúspěšnějších klubů v zemi za posledních deset let,“ uvedl Julio Iglesias Hernando, obchodní ředitel společnosti Kaizen Gaming.

„Rozhodujícím faktorem však bylo setkání s lidmi z klubu, kdy jsme si uvědomili, že oba naše týmy sdílejí stejnou vášeň pro fotbal. Naše spolupráce nezačíná a nekončí podpisem smlouvy, ale sahá mnohem hlouběji. Těšíme se, že budeme společně vyhrávat další zápasy na hřišti i mimo něj,“ doplnil Julio Iglesian Hernando.

Plzeňská Viktoria se tak zařadí po bok slavných portugalských klubů Sporting a Benfica Lisabon, FC Porto nebo řeckých celků Olympiakos Pireus, Panathinaikos Atény, a PAOK Soluň. Kaizen Gaming sponzoruje vedle evropských klubů i kluby v Latinské Americe i brazilské kluby Fluminense a Atletico Mineiro.

Předkolo Ligy mistrů FC Viktoria Plzeň x Karabach (23. 8. 2022)
Lístky na Ligu mistrů jdou do prodeje, přednost mají permanentkáři

Betano je po strojírenské firmě Doosan Škoda Power, která je hlavním partnerem Viktorie Plzeň šestnáct let. Finanční záležitosti ani jedna ze stran neprozradila, ale spekuluje se o částce mezi 30 až 40 miliony korun ročně.

„Význam podpisu smlouvy s Betanem bych rozdělil do dvou oblastí. Zaprvé je to pro nás čest, že se můžeme připojit k pomyslné rodině klubů takového významu, jako jsou Porto, Benfica a další velké týmy se slavnou historií. Viktoria se chce na hřišti i v obchodní a marketingové oblasti prezentovat jako evropský klub a toto spojení nás k tomuto cíli přibližuje,“ řekl za klub Adolf Šádek, majitel FC Viktoria Plzeň. „Zároveň je pro nás toto partnerství důležitým momentem z hlediska zajištění ekonomické stability klubu. Jedná se o zásadní a dlouhodobou spolupráci čehož si cením nejvíce, stejně jako přání partnera naši spolupráci do budoucna ještě více rozvíjet,“ doplnil první muž plzeňského klubu.