Královna Viktoria slavila šestý titul v historii klubu, dost možná ten nejpřekvapivější. Zatímco při prvním triumfu vedla už pár kol před koncem, tentokrát se do čela vyhoupla až v nadstavbě.

„Mistři, mistři!“ burácel zaplněný stadion. „Tak jsme mistři, no a có…“ Kdo by to před sezonou řekl.

V neděli to bylo i ve znamení jednoho loučení, naposledy oblékl dres Viktorie francouzský forvard Jean-David Beauguel. Na konci první půle dal gól a čtvrt hodiny před koncem si užil ovace vyprodaného hlediště.

„Na Viktorku nikdy nezapomenu. Nechám si udělat tetování spojené s Plzní,“ slíbil Jean-David Beauguel.

Jean-David Beauguel.
Cítím, že je čas na něco čerstvého, řekl Beauguel. Ve Viktorii končí

Ano, ač to zpočátku jeho angažmá nevypadalo, v Plzni se zapsal nesmazatelným písmem. Na senzačním titulu má lví podíl.

Fanoušci ocenili nejen jeho, už samotný závěr utkání s ostravským Baníkem byl nesmírně emotivní. „Kluci si za neskutečnou týmovost titul zaslouží,“ říkala třeba Martina Jindrová, plzeňská zápasnice MMA, která vedle Viktorie fandí i hokejistům Třince. Letos tak slavila titul dvakrát, ale teď si to užije víc.

„Zároveň s tím oslavím svoje vítězství v Americe. Tam se to moc nedalo, protože jejich pivo se nedá pít, je to břečka,“ těšila se.

Zato v Plzni v neděli teklo pivo proudem, viktoriáni k dobré náladě přispěli vítězstvím 1:0 nad Baníkem.

Ještě se hrálo, když se začala u plochy rozdávat mistrovská trika se šestkou na zádech. Z amplionů zněla klubová hymna: Ať stále vítězí Viktória…

To jsou momenty, které nikdy neomrzí.

Fotbalisté plzeňské Viktorie přebírají pohár za vítězství v nejvyšší lize. Na hřišti ve Štruncových sadech oslavují zisk šestého titulu.
Mistrovská Plzeň oslavila titul vítězstvím. Sparta se rozloučila výhrou v derby

Po převzetí mistrovského poháru a splnění mediálních povinností viktoriáni pokračují na Náměstí Republiky za svými fanoušky, kteří sledovali zápas na velkoplošné obrazovce.

A začala v centru Plzně v nedělní podvečer velká party.

Už v úterý chystá rozlučku jedna z plzeňských ikon David Limberský a to bude další parádní oslava fotbalu.