Marodka týmu je opravdu nezvykle početná. Vedle už zmíněného Limberského, který si přivodil stejně jako Lukáš Hejda svalové zranění v úvodním utkání ligového jara v Příbrami, je na ní ze stejného důvodu i Miroslav Káčer. Nemocní byli Jean-David Beauguel, Tomáš Hořava, po operaci kolena je Jan Kopic a Matěj Hybš od příchodu do Plzně laboruje se zraněním achilovky.

To je slušný výčet.

Proti Pardubicím navíc nemohl nastoupit ani vykartovaný Aleš Čermák, který sice do úvodního zápasu v Příbrami naskočil až jako střídající hráč, ale své místo na hřišti má. Vždyť je to druhý nejlepší střelec týmu.

„Už v Příbrami bylo vidět, že hru oživil. Je to platný hráč,“ říkal v televizním studiu spolukomentátor a trenér David Holoubek.

Derby ovládla Plzeň. Frodl byl nepřekonatelný
FOTO: Derby ovládla Plzeň. Frodl byl nepřekonatelný

Dá se očekávat, že v Ostravě bude hrát. A možná že v sestavě zůstane i mladík Pavel Šulc, jenž zatím dostával přednost. V tom případě by se musel obávat některý z krajních záložníků.

Navíc je předpoklad, že už se zapojí i někdo ze zraněných. „Myslím, že minimálně jeden dva se budou schopni vrátit,“ připustil ostatně i slovenský trenér v plzeňských službách Adrian Guľa.

A zdá se, že utkání s Pardubicemi ustál tým bez další újmy, takže by se marodka mohla vyprazdňovat.