Od nového roku povede bulharský Ludogorec Razgrad, osminásobného šampiona své země. Společně s ním ve Viktorii končí i asistent Zdeněk Bečka a trenér brankářů Martin Ticháček.

Jméno jeho nástupce by chtěli v Plzni oznámit v nejbližších dnech. Podle informací Deníku jedná Viktoria se 44letým Adrianem Guľou, kterého je ale potřeba vyvázat ze smlouvy u slovenské reprezentace do 21 let.

„Probíhají určitá jednání, naším cílem je představit nového trenéra ještě před koncem letošního roku tak, abychom na startu zimní přípravy 6. ledna byli kompletní,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Adolf Šádek a vrátil se ještě ke konci trenéra Pavla Vrby.

Choreo pro Pavla Vrbu po posledním ligovém zápase s Teplicemi.
Kouč Vrba: Na Plzeň budu vždy rád vzpomínat

„Pavel Vrba odvedl během svého druhého působení ve Viktorii obrovský kus práce. Vrátil tým na mistrovský trůn, dokázal s ním postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů i ze základní skupiny Evropské ligy. Zažili jsme opět spoustu krásných chvil i zápasů, které se nesmazatelně zapsaly do klubových kronik. Nyní jsme se však domluvili, že naše spolupráce skončí půl roku před vypršením kontraktu,“ potvrdil v tiskové zprávě generální manažer klubu Adolf Šádek.

Smlouva s koučem Pavlem Vrbou byla platná do léta 2020, ale kouč nakonec skončil po posledním podzimním zápase s Teplicemi. Loučí se z druhého místa se šestnáctibodovou ztrátou na vedoucí pražskou Slavii a náskokem tří bodů před třetím Jabloncem.

„Vedli jsme otevřenou a velmi seriózní debatu o budoucnosti. Pavel Vrba zároveň obdržel velmi zajímavou nabídku ze zahraničí, kterou se rozhodl přijmout. Výsledkem jednání tedy je, že se naše cesty nyní rozejdou,“ vysvětlil Adolf Šádek.

Pavel Vrba.
Vrba po remíze s Teplicemi připustil, že v Plzni končí

„Rozcházíme se v dobrém, Pavlovi patří obrovská poklona a poděkování za vše, co pro Viktorii udělal. Jeho podíl na úspěších je nezpochybnitelný. Vždy tady bude vítaným hostem. A samozřejmě mu přejeme jen to nejlepší v jeho novém angažmá,“ doplnil prezident klubu Tomáš Paclík.

Trenér Pavel Vrba připustil už po nedělním zápase s Teplicemi (1:1), že to byla dernieéra v Plzni, po zápase se rozloučil i s hráči. „Všem v klubu jsem poděkoval za spolupráci. Poděkovat bych touto cestou chtěl i plzeňským fanouškům, kteří mě vždy podporovali. Na tohle období ve Viktorce budu určitě rád vzpomínat. Nyní však cítím, že nastal správný čas na změnu. Viktorce přeju mnoho úspěchů a samozřejmě ji budu i nadále sledovat a držet palce,“ řekl ke svému odchodu Pavel Vrba.

Zkraje nového roku nastoupí na svoje druhé zahraniční angažmá, po ruské Machačkale teď bude trénovat bulharský Ludogorec Razgrad. No nové angažmá s sebou bere i asistenta Zdeňka Bečku a trenéra brankářů Martina Ticháčka.