A podle informací Deníku se rozhodně nejedná o jednotky případů. „Situace je vážná,“ potvrdil včera odpoledne mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

„Na základě aktuálního zdravotního stavu hráčů a členů realizačního týmu FC Viktoria Plzeň vydala Krajská hygienická stanice v Plzni rozhodnutí o karanténě pro celý tým,“ doplnil večer v tiskovém prohlášení klubu.

Plzeňská Viktoria je tak dalším prvoligovým klubem, který ochromil koronavirus. Podobná opatření už na podzim dopadla na fotbalisty Ostravy, Českých Budějovic, Bohemians, Příbrami, Opavy, Zlína, Slavie a na naposledy i na Spartu a Slovácko.

Tým z Letné se teprve nedávno vrátil z karantény.

Zoologická zahrada Plasy.
FOTO, VIDEO: Zoo v Plasích bojuje o přežití, pomáhají jí i velkoobchody

V úterý porazila pražská Sparta v dohrávce 21. kola FORTUNA:LIGY doma Příbram (4:0), a pod vedením trenéra Pavla Vrby nepoznala hořkost porážky.

Příští týden v úterý ji čeká pohárový zápas s ostravským Baníkem. A z ligového programu jí zbývá dohrát ještě zápas v Jablonci.

Momentálně je v karanténě Slovácko, které má odložené zápasy v Pardubicích a Olomouci.

Teď tedy přibude plzeňská Viktoria, vedle utkání na Spartě je v ohrožení i dalšá zápas před reprezentační přestávkou, který se měli Plzeňští hrát příští pátek doma se Zlínem.

Nejvyšší fotbalové soutěž už se tak pomalu dostává do termínové nouze. Navíc ještě ani nebylo dohráno čtvrtfinále tuzemského poháru MOL Cup, v němž už jsou viktoriáni ve čtvrtfinále.

Navíc od 22. března je na programu reprezentační přestávka, během níž národní tým vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa 2022.

Bude to ještě zajímavé…