Středeční šlágr otevřel spektakulární brankou Sadio Mané, který si pohrál s gólmanem Neuerem a elegantně zavěsil. Domácí sice srovnali díky Matipově vlastní brance, ve druhém poločase ale výhru a postup hostí pojistili Van Dijk a opět Mané.

Liverpool tak doplnil další tři celky Premier League a rozhodl o tom, že během pátečního losu čtvrtfinále bude v osudí polovina klubů z Anglie, což se stane poprvé po deseti letech. Již dříve si postup zajistil Tottenham, který překvapivě snadno přešel přes Dortmund, a oba kluby z Manchesteru. United minulý týden po infarktovém závěru slavili v Paříži, hráči City pak úterní výhrou 7:0 nad Schalke jistili pohodlný progres do další fáze.

Patrik Schick v utkání s Empoli
Jsi dobrý, slyšel Schick. Český útočník rozhodl o výhře AS Řím

Angličané tak mohou pomýšlet na obnovení dekády staré nadvlády nad starým kontinentem. Od té doby se hned dvakrát stalo, že ve čtvrtfinále anglické kluby chyběly úplně, třikrát měly ve hře pouze jednoho zástupce. Ligu mistrů naposledy vyhrál tým z kolébky fotbalu v roce 2012, kdy slavila Chelsea. Loni se až do finále dostal právě Liverpool.

„Skvělá věc pro celý anglický fotbal, přesně tohle chceme,“ prohlásil středopolař Reds James Milner, jehož slova potvrdil i Georginio Wijnaldum. „Byla to velká noc nejen pro Liverpool, ale i pro Anglii. Tato výhra je pro nás velký krok kupředu,“ komentoval holandský záložník.

Trenér České fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý odtajnil svou první nominaci na TK na FAČR 3.října.
Šilhavý nominoval na Anglii a Brazílii. Poprvé povolal i mladíka Krále

Vysoký výskyt anglických týmu v této fázi tak slibuje možnost vzájemného souboje. „Raději bychom hráli proti neanglickému týmu, ale to se dost možná nepodaří. Uvidíme, někoho prostě dostaneme a toho bereme,“ uvedl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Zatímco v Anglii se radují, v Německu smutní. Žádný tým ze země našich západních sousedů se do další fáze nedostal. Překvapením je i fakt, že v současné době dominující španělský fotbal bude zastupovat pouze Barcelona. Madridské kluby Real s Atleticem skončily v osmifinále, Valencia již ve skupině.

AS Řím - Real Madrid: Zinedine Zidane
Návrat krále. Fotbalisty Realu Madrid znovu povede legendární Zidane