Rozdíl mezi oběma týmy byl tak okatý, že český kouč Karel Jarolím, který většinu duelu prostál s rukou pod bradou, musel přemýšlet, zda nerezignuje na svůj post. Nebylo by divu, výsledky a hlavně kostrbatá hra jdou za ním.

Popravte mě

„Popravte mě,“ řekl poté emotivně. „Myslím, že bude jasno v nejbližších hodinách,“ dodal.

Tristní úroveň reprezentace se projevila také v pondělí večer ve čtyřicetitisícové aréně. Domácí od začátku Čechy zašlapávali do země. Během první půle šli čtyřikrát sami na bránu – jednou dokonce ve dvou.

Trenér reprezentace Karel Jarolím
Asi bych si zasloužil veřejnou popravu, řekl po debaklu kouč nároďáku Jarolím

Byly z toho tři góly. První dal v 9. minutě po nesouladu mezi Janem Bořilem a Tomášem Kalasem Aleksej Ionov. Druhý o jedenáct minut později Anton Zabolotnyj, který lehce přetlačil Radima Řezníka a mazal sám na Tomáše Koubka. Třetí trefa padla z penalty po Bořilově faulu.

Individuální chyby

„Rozhodly individuální chyby. Bylo mi hrozně,“ přiznal brankář Tomáš Koubek. 

Tři branky za první půli dostala reprezentace poprvé od roku 1954. Tehdy ji podobně znemožnili na mistrovství světa Rakušané. Včera v Rostově nešlo o tolik jako na šampionátu, přesto byli Češi v křeči. Odstup mezi mužstvy byl markantní: v organizaci hry, individuálních dovednostech, rychlosti, v nasazení.

Hosté se mírně zvedli až po změně stran. Domácí začali hrát bezstarostně – i proto 17 minut před koncem snížil Tomáš Souček. Jenže byla to jen chiméra. Rusové přidali a dvěma brankami dotvořili skóre. Pro Čechy potupné. 

„Druhý poločas jsme zkorigovali a vypadalo to, že bychom mohli něco s výsledkem udělat. Bohužel jsme místo toho ještě dvakrát inkasovali,“ hodnotil Jarolím.

Naposledy?

Češi podlehli Ukrajině.
Mizérie. Čeští fotbalisté po prohře s Ukrajinou hledali výmluvy