Devětadvacetiletý záložník má po zástavě srdce na loňském Euru implantován kardiover-defibrilátor, se kterým nesmí hrát v italské lize, a tak musel Eriksen ukončit smlouvu v Interu Milán a hledat si jinou štaci. V kariéře by mohl pokračovat v Premier League. Půlroční smlouvu s opcí mu nabídl anglický Brentford.

Dán Christian Eriksen zkolaboval přímo na hřišti.
Senzační comeback? Eriksen po srdeční zástavě dostal nabídku z Premier League

Kvůli přípravě na nové angažmá se Eriksen rozhodl připojit k rezervě Ajaxu. V klubu z Amsterdamu působil na začátku milénia a v jeho dresu slavil tři mistrovské tituly. Z Ajaxu Eriksen zamířil v roce 2013 do Tottenhamu, za který odehrál sedm sezon.

Chce se vrátit na nejvyšší level

„Jsem velmi šťastný, že jsem tady. V Ajaxu znám lidi, je to jako bych se vrátil domů, protože jsem tu byl tak dlouho,“ řekl Eriksen. „Mohu trénovat na vysoké úrovni ve skupině, to je pro mě v tuto chvíli perfektní základ. Chci být co nejdříve zase v nejlepší kondici, abych v novém klubu mohl co nejrychleji podávat dobré výkony.“

Trenér béčka Ajaxu John Heitinga přivítal Eriksena s otevřenou náručí. „Pokud v této situaci zaklepe na dveře klubu bývalý hráč, samozřejmě je vítán. Je skvělé, že s námi může trénovat. Christian je fotbalista, který je příkladem pro mnoho našich kluků, zdrojem inspirace pro mladíky, aby se posunuli výš.“

Ilustrační foto.
VIDEO: Otřesná scéna. Dorostenec napadl rozhodčího, klub ho okamžitě vyhodil

Eriksen se dosud připravoval individuálně v dánském Odense, kde začínal s kariérou. Jeho snem je účast na letošním mistrovství světa v Kataru. „Chci hrát zase fotbal a dokázat, že to byla jen jednorázová záležitost. Sním o tom, že se vrátím do reprezentace,“ svěřil se.