V historickém klubovém pořadí patří „Ljevovi“ sedmá příčka, nejvíce prvoligových zápasů za Teplice pak má na svém kontě Pavel Verbíř (379). „Musím říct, že když se podívám nazpátek, tak mi to strašně uteklo. Hlavně poslední roky utíkají rychle. Já se vždy snažím odehrát zápas tak, jako kdyby měl být poslední, tedy na maximum,“ říká teplický jubilant Ljevakovič.

Pořadatelé zadrželi fanouška Sparty, který vběhl na hrací plochu.
Komentář Martina Jůzka: Jak na chuligány? Sparta je dosud nechtěla umlčet

Počítal jste si zápasy?
Zápasy jsem nepočítal, ale poslední dobou to sleduji, každá čárka je dobrá. Doufám, že se dostanu do Klubu legend, snad budu mít šanci ještě dál hrát.

Vstup do Klubu legend je po třech stovkách odehraných duelů, to jsou zhruba ještě dvě sezony.
Smlouvu mám ještě na rok, tak uvidíme, jestli ji ještě budeme prodlužovat. Tuhle sezonu se budu snažit odehrát na maximum. Když budu zdravý, tak bych chtěl pokračovat a do Klubu legend se dostat, to je můj cíl.

Michal Daněk.
Brankář Slovácka Daněk: Sparta má své problémy. My se nesmíme podělat

Zajímavé je, že jste téměř všech 249 zápasů odehrál od začátku. Můžete se i díky tomu cítit víc psychicky a fyzicky opotřebený?
Určitě. Možná tam bylo pár zápasů, kdy jsem po zranění naskočil jen na pár minut, ale většina opravdu byla od začátku. V tomhle věku už je fyzická regenerace složitá, poslední dobou je to i psychicky víc únavnější. Ale zase mám zkušenosti, toho musím využívat.

Jakub Hora.
Jakub Hora: Radu na Filipa Radu poskytl Patrik Kolář

V současné době je to fyzicky nepříjemné i proto, že Českou republiku sužují velká vedra.
Všichni cítíme, že je to v tomhle počasí složité, ale pro každého je to stejné. Jsem rád, že se nám trenéři snaží tréninky upravit, abychom se cítili dobře. Začínají dříve, jsou kratší, dynamické. Pro mě a kluky je to tak dobré. Na hřišti je opravdu vedro znát, když jste čtyřicet minut na sluníčku, tak už se to začíná vařit, točí se hlava.

Ještě že zrovna není ramadán! Vy jste muslim, tak by to asi v tomhle počasí bylo složité.
Já ho nikdy nedodržoval, možná v Bosně jako dítě. Ale pokud zrovna je ramadán a horké počasí, tak to musí být náročné.

Kondiční trenér Antonín Čepek by vám asi půst rozmlouval.
To bych dostal čočku. (smích) Už trenér Ščasný se mě dříve ptal, jak to mám. On pracoval v cizině, tak ho to zajímalo, měl s tím zkušenosti. Je fakt, že skloubit profi kariéru fotbalisty a ramadán dost dobře nejde.

Jiří Skalák
Jiří Skalák mění v Anglii dres, na tři roky se upsal Millwallu

Jubileum tedy budete slavit při utkání v Liberci, jak se vám tam zpravidla hraje?
Vždycky tam bylo těžké hrát, Liberec hrál vždy agresivní a útočný fotbal. Ale je to 250. zápas, tak doufám, že dopadne dobře. Chceme uhrát body, navázat na naši produktivitu a vzadu pomoct Dívovi k nule, zatím se nám to ve dvou kolech nepodařilo.

Teplice - Dukla 5:2
FOTO: Teplická lekce z produktivity: Duklu "skláři" smázli 5:2

A motivace možná bude pro vás i v tom, že vás jedna sázovka pasuje na největšího favorita ve sběru žlutých karet. Zaznamenal jste to?
Ano, dostal jsem už pár SMS, že jsem favorit. Ale už jsem zkušený, trošku jsem se zklidnil, některé zákroky už neřeším. Doufám, že mi to vydrží, abych mohl pořád hrát a ne stát.

Matěj Vydra
Co bude s Vydrou? Přestupová sága nekončí, lákají ho dva kluby