Šilhavý se na nadcházejícím srazu naopak nebude moci spolehnout na plzeňského kanonýra Michaela Krmenčíka, pro něhož po zranění kolene pravděpodobně skončila sezona.

„Chceme za něj donominovat typologicky podobnou náhradu. Nabízí se Milan Škoda, který je ale po zranění, dále jsme se byli dívat na Zdeňka Ondráška. Mezi náhradníky jsou i Martin Doležal nebo Tomáš Necid, uvidíme, koho vybereme,“ prohlásil trenér, který na soupisku v brzké době přidá ještě tři, nebo čtyři jména.

Real Madrid – FC Viktoria Plzeň. Marcelo slaví branku.
Zraněný Marcelo se v Plzni nepředstaví. Realu budou chybět i další obránci

Kromě kanonýra Viktorie visí otazníky také nad slávisty Vladimírem Coufalem, Josefem Hušbauerem a Ondřejem Kúdelou. Po dlouhé rekonvalescenci se naopak vrací Vladimír Darida.

„Jsem rád, že je Vláďa zpět. Sice mu chybí zápasové zatížení, ale do týmu patří, uvidíme, jak ho využijeme. Těší mě i návrat Tomáše Kalase,“ pochvaloval si Šilhavý.

Polsko nominovalo i Lewandowskiho

Jeho celek vyzve příští týden Poláky, kteří mají k dispozici všechny hvězdy včetně kanonýra Roberta Lewandowskiho. „Jde o velice silný tým, který je sice zklamaný po nepovedeném MS, ale pro nás bude střetnutí s ním skvělou přípravou,“ podotkl zkušený kouč.

Kromě zmíněného soupeře, kterému se Češi postaví 15. listopadu v Gdaňsku, čeká národní tým o čtyři dny později v Edenu klání Ligy národů se Slováky. Ty nově povede český trenér Pavel Hapal, který nedávno na lavičce vystřídal Jána Kozáka.

Viktoria trápila slavný Real Madrid
Vrbův tým pod lupou. Podívejte se před odvetou, kdo měl na Realu nejlepší data

„Snad se nepotvrdí, že nové koště dobře mete. Pavlovi jsem gratuloval a přál mu hodně štěstí, ale jen v zápasech, kdy nebude hrát proti nám,“ dodal Jaroslav Šilhavý.

Nominace českého týmu na Polsko a SlovenskoBrankáři: Tomáš Vaclík (Sevilla), Tomáš Koubek (Rennes), Jiří Pavlenka (Brémy)

Obránci: Jakub Brabec (Rizespor), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor), Theodor Gebre Selassie (Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Tomáš Kalas (Bristol), Filip Novák (Trabzonspor)

Záložníci: Vladimír Darida (Hertha), Bořek Dočkal (Philadelphia), Jakub Jankto (Sampdoria), Jan Kopic (Plzeň), David Pavelka (Kasimpasa), Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal (Slavia), Michal Trávník (Jablonec), Matěj Vydra (Burnley)

Útočníci: Patrik Schick (AS Řím)