Spanilá jízda divizních fotbalistů FC Rokycany pokračuje. Ve skupině A má náš zástupce po deseti kolech na kontě pět výher i nerozhodných výsledků. Na lídra ze Štěchovic ztrácí jediný bod!

Minulý domácí souboj s nebezpečným Táborskem B nepřinesl oslňující fotbal, ale pro FC znamenal další tři cenné body. „Už před utkáním jsme věděli, že nás čeká velmi kvalitní soupeř, jehož herní a hráčské možnosti neodpovídají současnému postavení v tabulce. Táborsko předpoklady potvrdilo a bylo většinu utkání lepší. My jsme ale podali po taktické stránce velmi zodpovědný výkon, přidali potřebné nasazení, bojovnost a potrestali chyby nabídnuté soupeřem," přiznal trenér Pavel Aubrecht.

První gól padl z naprosto jasné penalty, kdy se Šíša v šestnáctce dostal před obránce, který ho fauloval. Jan Procházka proměnil pokutový kop bezpečně. Pak fanoušci trnuli při akcích Jihočechů a vysvobodila je až 89. minuta. Akce Filipa Procházky a Vaščáka vrcholila přesnou ranou Lukáše Aubrechta z hranice velkého vápna na 2:0!

„Na koukání to asi hezké utkání nebylo, ale tři body mají svoji hodnotu. Kvůli drobným zdravotním problémům několika hráčů, jsme raději vsadili na účelnost, což se nakonec vyplatilo," dodal úspěšný trenér.
V sobotu si Aubrecht se svými svěřenci přivstane. Zápas v Malši-Roudném u Českých Budějovic začíná už v 10.15 hodin. Pak čeká Rokycany dvojnásobná krajská konfrontace (Tachov a Doubravka).