Hráči Příkosic nastoupili k zápasu krajské 1. B třídy v Chrástu pod vedením staronového trenéra Radka Vodrážky.

Po bezbrankové remíze v prvním poločase přišel šok. Domácí během pěti minut dvakrát skórovali. Zkušený lodivod ale hnal své svěřence dopředu a Čechie nakonec vybojovala cenné tři body.

FC Spartak Chrást TJ Čechie Příkosice 2:3 (0:0)

První nebezpečnou akci ze strany Chrástu si vypracoval domácí kapitán Pavel Mach v 9. minutě. Vaník ale střelu vyrazil a včas míč stihl sebrat. Ve 20. minutě na druhé straně pálil Pražák nad bránu. Příkosičtí měli několik šancí při zahrávání standardních situací, ale brankář Kokoška se nachytat nenechal. Ve 27. minutě zahrozil domácí Tomáš Doležal, ale Pleticha zachránil za cenu odkopu za brankovou čáru. Následný rohový kop byl neškodný. Ve 38. minutě hlavičkoval Drahoňovský z hranice malého vápna vedle tyče. Ve 39. minutě domácí prvně střídali, Patrik Švajcr nastoupil místo Davida Tupého. V poslední minutě prvního poločasu si příkosický Lukeš vysloužil žlutou kartu za faul na Švajcra. Po přímém kopu následoval roh domácích, který ukončil první část hry.

Do druhé části hry nastoupil místo Jelínka Pavel Komanec. Ve 48. minutě se domácí dostali do přečíslení a volný Kroc otevřel skóre na 1:0. V 53. minutě Vaník vyběhl proti útočníkovi, jenže ten ho obešel a Drahoňovský z úhlu pohodlně zavěsil do prázdné brány. A bylo to 2:0.

Jenže Příkosičtí nesložili zbraně. V 60. minutě snížil po Vlčkově přihrávce na 2:1 hlavou Jandoš. V 67. minutě střídali hosté podruhé, Pletichu nahradil Šlajch. V 70. minutě zahrávali hosté přímý kop po faulu na Komance. Vlčkova střela skončila ve skrumáži před bránou. Chrástečtí si Pražákovu dorážku srazili do vlastní brány a bylo vyrovnáno. V rozmezí 75. a 83. minuty provedli domácí dvojí střídání. Nejprve nahradil Borik Černého a při druhém šel na trávník Suda místo Matyse. Také trenér Vodrážka vystřídal, místo Kravaříka poslal do hry Hrubého.

Dlouho to vypadalo na dělbu bodů a penaltový rozstřel. V 88. minutě ale domácí zahrozili střelou z úhlu. Vaník vyrazil za brankovou čáru a následný rohový kop vyboxoval do pole. Následoval otočený aut u domácí střídačky. K míči se nečekaně dostal Nový, přešel přes brankáře a zavěsil míč do prázdné brány.

Poslední minutky zápasu si už trenér Vodrážka pohlídal cenné tři body pomocí taktického střídání. „V Chrástu jsem vyhrál poprvé za celou dobu svého účinkování v Příkosicích. Snad to znamená, že se nám blýská na lepší časy," řekl po zápase Vodrážka.

Sestava Příkosic: Vaník Gosza, Lukeš (90. Kasal), Nový, Pražák, Jandoš, Šefl, Vlček, Kravařík (83. Hrubý), Pleticha (67. Šlajch), Jelínek (46. Komanec).

V sobotu hostí Příkosice od 14 hodin na domácím trávníku nepříjemného soupeře z Plas.