Ale jen v Rakové za asistence televizních kamer, neboť zápas okresního přeboru mezi Sokolem B a Dobřívem byl zařazen do projektu Fotbal živě na stanici ČT sport.

Domácí udělali pro lesk střetnutí maximum. Doslova pár minut před příjezdem prvních fanoušků (a sešlo se jich nakonec 1200) dokončili všechny operace na nádherné tribuně a přenosu do celé republiky odpovídalo zázemí. S atraktivním občerstvením, soutěžemi, hrami nebo doprovodným programem.

Ilustrační fotografie.
Řidič v Mirošově nadýchl téměř dvě promile

V čase 16.40 přivedla aktéry na pažit rozhodcovská trojice Lisý, Novák, Beran a uznáte, že si duel takového významu zasloužila. Dárků a potlesku se dočkal rakovský bafuňář Václav Kreidl, slavící 75. narozeniny a už šlo do tuhého. Papírově favorizovaní hosté, podporovaní vynikající fanoušky, museli v prvním poločase překousnout dvě hořké pilulky a schylovalo se k překvapení. Jenže po obrátce bylo vše jinak. Okamžitě po příchodu z kabin snižoval bomber Filip Koudelka a smrtící byl pro Rakovou úsek od 66. do 77. minuty, kdy inkasovala třikrát. V závěru si Dobřívští cestu za třemi body pohlídali a dlouho po závěrečném hvizdu sudího slavili s příznivci! To už komentátoři vyzpovídali hvězdu zápasu (Filipa Koudelku), trenéra hostů (Jiřího Šťastného) i domácího útočníka a starostu obce (Františka Bůchu). Před nimi se k mikrofonu dostali šéftrenér mládeže PKFS Pavel Hudeček, rakovský sekretář Luboš Kašpar, jeho oddílový kolega Jan Štincík a v neposlední řadě místopředseda FAČR Roman Berbr.

Patroni družstev Leoš Noha a Lukáš Langmajer si funkci užívali. Nápor diváků, toužících po společném fotu, je nerozhodil a dostalo se na každého žadatele.

Televizní zápas mezi fotbalisty Rakové B a Dobříva lákal stovky fanoušků. Paní Daniela (na malém snímku), která dorazila z Dobřan, se zvěčnila s patronem domácího týmu Leošem Nohou.Zdroj: Deník / Václav Havránek