V sobotním chladném odpoledni dorazil do Husových sadů soupeř z hlavního města. Motorlet držel famózní sérii sedmi zápasů bez porážky a byl po devátém kole na druhé příčce průběžné tabulky. Po porážce v Rokycanech klesl na třetí místo. Rokycany jsou se 16 body ve středu tabulky.

FC Rokycany Motorlet Praha 3:1 (2:0)

V prvních deseti minutách zápasu si domácí vypracovali dvě slibné šance, ale Tomáš Foferka v bráně Motorletu byl ve střehu. V 16. minutě boxoval Vild centr z rohového kopu. O dvě minuty později jásali fanoušci domácího týmu. Ale jejich radost netrvala dlouho. Hlavní sudí Míč branku neuznal pro nedovolené bránění brankáře.

Ve 20. minutě uviděl kapitán domácího týmu Hereit žlutou kartu na faul na Dejla, ale přímý kop v podání kapitána hostů Vilda neohrozil. Ve 24. minutě po autu a centru Lukáše Aubrechta vrátil Procházka míč před bránu Pavlu Aubrechtovi. Míč z jeho hlavy trefil tyč a odtud se k radosti domácích obrazil do svatyně Motorletu. Rokycany vedly 1:0!

Podruhé se domácí radovali ve 37. minutě, kdy po závaru před bránou vystřelil z dálky Kropáček a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na konci prvního poločasu zahrozili hosté. Vild byl až u rohu brankového území, ale pokus o jeho přehození skončil mimo konstrukci. Do šaten se odcházelo za stavu 2:0 pro FC.

Do druhé části hry nastoupili hosté s větší vervou. Už v 51. minutě Vild robinzonádou musel zasahovat proti střele Tvrdého. V 60. minutě zapomněli rokycanští zadáci Tvrdého za sebou a nepomohlo ani to, že se mu Vild pokusil výběhem zmenšit střelecký úhel. Tvrdý mířil přesně a bylo to 2:1.

Vstřelená branka jako by nalila do žil Pražanů čerstvou krev a bylo jich náhle všude plno. V 62. minutě zahrozili ze dvou rohových kopů a následných závarů před Vildovou brankou. Také v 66. minutě měli hosté výhodu standardní situace v podobě rohu. I tentokrát ale hráči FC závar před bránou ustáli. Při rychlém protiútoku zahrozil Kropáček. Na jeho centr ale nikdo z domácích nedosáhl.

V 68. minutě vlétl útočící Tvrdý nešetrně do Vilda. Také v 70. minutě musel Vild zasahovat míč propadl k Tvrdému, ale rokycanský brankář stihl sebrat balón u tyče. V 71. minutě na druhé straně Černý potřeboval přesnější mušku. Jeho dorážka po autu skončila vedle tyče.

V 77. minutě rozhodl zápas Kropáček. Vystřihl fantastické sólo od půlící čáry a střelou umístěnou ke vzdálenější tyči připojil pojistku v podobě třetího gólu. O minutu později se do šance dostal ještě Pavel Aubrecht, ale jeho pokus minul tyčku.

V 83. minutě zazlobil na druhé straně ještě čerstvý Jakub Jonáš. Poslal přihrávku od rohového praporku před bránu Ondřeji Měskovi. Jenže Vild v pádu zneškodnil. Poslední minuty už si zkušený trenér Pavel Aubrecht pohlídal i pomocí taktického střídání. Po uplynutí řádné hrací doby ukončil hlavní sudí zápas za stavu 3:1 pro Rokycany.

V příštím kole čeká na FC v sobotu 17. října od 15.30 zápas proti Malši Roudné.

Sestava Rokycan: Vild, Špic, Hereit, Spěváček (74. Heller), Černý, L. Aubrecht, Procházka, Pavel Aubrecht ( 88. Král), Kropáček (90. Klír), Grambal, Jindřich.