FK Robstav Preštice – TJ Slavoj Mýto 3:0 (1:0)

V opticky vyrovnané první půli hosté zahrozili ve 36. minutě Buršíkem, ale jeho pokus zblokoval Skála. Z protiútoku mířil nad břevno Vildovy svatyně Mudra. Pět minut na to už domácí udeřili. Suchý našel přesným pasem Štípka a jeho střela skončila za zády gólmana.

Do druhé půle vyběhla obě družstva v pozměněných sestavách. Hned ve 49. minutě sudí Langmajer neuznal jako regulérní gól Vohrny (Přeštice ho zkouší z SK Petřín) pro ofsajd. V 65. minutě však napřáhl z dvaceti metrů Kraml a trefil šibenici Timoshenkovy branky. Konečnou podobu výsledku dal v 79. minutě přízemní ranou opět Kraml. Nepříznivý stav mohl korigovat Lávička po Štychově rohu. Jeho hlavička se však mezi tyče nevešla.

Sestava Mýta: Vild, Marek Brož, Růžička, Grambal, Brudna, Lukáš Nový, Skopový, Lávička, Frizoni, Buršík, -Hereit. Střídali Staněk, Michal Nový, Štych, Martin Brož a Timoshenko.

Trenérem je Vašica, asistentem Spěváček a vedoucím Basl.

Zbývající program: v sobotu 5. června má Mýto nastupovat v Klatovech, ovšem v rozpisu turnaje je zveřejněn kontumační výsledek 3:0 ve prospěch soupeře…

Slavoj tak bojuje doma se Sencem Doubravkou (termín neznámý) a v neděli 27. června od sedmnácti hodin s Jiskrou Domažlice.

Plzeňský kouč Michal Bílek během posledního ligového zápasu v Opavě (3:1).
Kouč Bílek: Je jasné, že někteří hráči odejdou, chceme to oživit

Mýtská záloha si vezla ze Strašic pět banánů

Strašice – Fotbalisté Spartaku útočili v nedokončené sezoně na postup z okresního přeboru. Nepovedlo se kvůli administrativnímu ukončení ročníku, ale kvality potvrdili Strašičtí v konfrontaci s účastníkem krajské 1. B třídy mužů.

Strašice- Slavoj Mýto B 5:0 (3:0)

V úvodu zápasu neproměnil slibnou šanci hostující Lupáč, když jeho střelu zneškodnil gólman Klička.

Domácí odpověděli v minutě třinácté. Šípek unikl po pravé straně a naservíroval míč Bartiškovi, který do prázdné branky otevřel skóre. Ve 28. minutě po akci na jeden dotek a přihrávce Bartiška zvyšoval na 2:0 ranou k pravé tyči Radek Štych. Účet prvního dějství podtrhl ve 43. minutě po samostatné akci Šípek.

Pokusy Slavoje odvracela obrana Spartaku v čele s gólmanem. Strašičtí byli mnohem efektivnější a další branku připojil v 68. minutě gólman Klička proměněným pokutovým kopem. Předcházel mu nedovolený zákrok Sůvy na Míčku. V posledních vteřinách pak Mýto B dopilo kalich hořkosti do dna. Po brejku se trefil Planeta.

Strašice: Klička, Krákora, Kolařík, Hrách, Míčka, Planeta, Huttr, Štych, Kunc, Šípek, Bartišek.

Střídali: Dezort, Pospíšil.

Trenér Loub, vedoucí Peterec.

Mýto B: Matouš, Anténe, Ulrich, Sůva, Pelnas, Mackovič, Petr Bejček, Vonásek, Lupáč, Tomáš Hatina, Pfeifer.

Střídali Jan Mašek, Ondřej Mašek, Hlaváček, Páník.

Trenér Huml, hrající asistent Ulrich, vedoucí družstva Basl.

Hlavním rozhodčím byl Pavel Hudeček, asistovali mu Hojsák a Páník starší. Na žluté karty to skončilo 1:1.