Rokycany – Čížová 5:2 (1:2).

Se suverénním lídrem oddělení nezačali domácí nejlépe. V 9. minutě vypálil na hranici šestnáctky přesně k tyči Chytrý a bylo to 0:1. Vzápětí mohl srovnat Grambal, jenže hlavičkoval nepřesně. Až v 15. minutě se fanoušci radovali. Černý potrestal chybu čížovského gólmana a zívala na něho opuštěná svatyně. FC se dál tlačil do útoku, jenže Končal, Černý nebo Aubrecht slibné příležitosti zahodili. Takže se znovu prosadili Jihočeši, a to ve 45. minutě Nečasem.

Rokycany se nepoložily a po pár vteřinách druhé půle to potvrdil mladý Vileta gólem na 2:2, Obrat ve skóre zařídil z pokutového kopu Černý a domácí se uklidnili. Pomohl jim k tomu viditelně spokojený protivník, který si přijel do Husových sadů loučení s divizí užít (zahraje si ČFL – buď doma nebo ve Strakonicích). V 81. minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Vileta tři minuty na to dal výsledku konečnou podobu Končal.

Hráči i fanoušci čekali na druhý díl zázraku. Přesněji na informaci z Českého Krumlova, kde však derby s Jankovem skončilo nerozhodně a bylo jedno, komu vyjde penaltový rozstřel. Škoda, neboť Rokycanům v podstatě scházel bod k udržení.

Zda se tak stane administrativní cestou, o tom musí být jasno do sobotního losovacího aktivu, který se koná v Praze.