V areálu fotbalového klubu pod Husovými sady vyrostlo nádherné hřiště s umělým povrchem. „Jedno už je sice na Jižním předměstí, ale s minimálními rozměry a značně opotřebované. Navíc s nedostatečným zázemím a pro družstva bylo nepraktické přejíždění přes celé město,“ uvedl za oddíl předseda Pavel Fait.

Pomocnou ruku podali sportovcům představitelé města: „Vizi moderní plochy podporujeme dobrých deset let. Ale třikrát jsme neúspěšně žádali ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy o dotaci. Vyšel až čtvrtý pokus se státním příspěvkem 9 192 tisíc korun. A naši zastupitelé kývli na dofinancování ve výši 3 939 000 Kč,“ zdůraznil starosta Václav Kočí, který si událost nenechal ujít.

Zdroj: Deník

Původní projekt zněl na více než šestnáct a půl milionu korun. Při vypsané soutěži za účasti sedmi společností se však podařilo tuto sumu snížit o tři a půl milionu korun.

O technických parametrech i harmonogramu výstavby napíšeme v týdnu podrobněji.

Na první tréninky si však dospělí i mládežnické týmy musí počkat do skončení karantény a dalších opatření. Takže zatím je předčasné řešit, zda vůbec bude ročník 2019/2020 dohraný. O trávník, ať už umělý, ale především přírodní, je ale potřeba pečovat, i když má fotbal stopku. Krásného sobotního počasí tak využili na FC k drobným úpravám v areálu. Postupně dojde na úklid garáží, skladu sportovních potřeb, okolí hracích ploch… Nyní bylo na pořadu odklizení starých brankových konstrukcí, které zbyly odložené poblíž nové hrací plochy…

Vlaky mají prořídlý jízdní řád
Redukce vlakových spojů se dotýká i lokálek