Fotbalista František Rajtoral je po smrti. Podle tureckého serveru Fanatik.com spáchal bývalý plzeňský obránce sebevraždu ve svém domě, kde se oběsil. Jeho tělo měli najít sousedi. Sebevraždu podle všeho spáchal z rodinných důvodů.

František Rajtoral ještě v pátek z lavičky přihlížel, jak jeho spoluhráči z Gaziantepsporu v turecké lize vyhráli 2:1 na trávníku Konyasporu a alespoň trochu tak oživili své šance v lítém boji o udržení v nejvyšší soutěži. Za dva dny se ale stalo něco, vedle čeho je pád do druhé ligy bezvýznamná banalita.

Michael Krmenčík během zápasu na Spartě.
Série je u konce. Plzeň po třech letech se Spartou prohrála

"Nepřišel na trénink, tak jsme šli za ním domů. Dveře byly zamčené, ale vevnitř se svítilo. Byl velmi veselý, neměl žádné problémy. Netuším, proč se to stalo, byl to nejtišší hráč z celého týmu. Je mi to moc líto," vyjádřil se serveru Fanatik.com k tragédii Ibrahim Kizil, předseda klubu Gaziantepspor, kde jednatřicetiletý fotbalista od léta 2016 působil. 

Bývalá opora Plzně se do Turecka vydala loni na konci léta. Město Gaziantep leží jen kousek od hranice se Sýrií, válkou rozedrané Aleppo je od něj jen sto kilometrů. V dnešní době tedy žádná záviděníhodná adresa. Rajtoral se tam vydal hrát fotbal – nastoupil ve dvanácti ligových zápasech, další mače sehrál v poháru. Do klubu přestoupil z Plzně spolu s Danielem Kolářem, který už ale turecký celek opustil.

"Franto, budeš nám chybět. Celá viktoriánská rodina truchlí, fotbal jde zcela stranou," zareagoval na smrt na sociálních sítích klub FC Viktoria Plzeň.

František Rajtoral byl odchovancem příbramského fotbalu, do Viktorie přestoupil z Ostravy. Během angažmá v Baníku bojoval s únavovým syndromem. „Jednou bych chtěl trénovat děti," řekl před dvěma lety v rozhovoru se čtenáři Deníku. V Plzni působil sedm let a získal s klubem všechny čtyři tituly. Dokázal se prosadit i v reprezentaci, s níž si zahrál na Euru 2012.

Václav Pilař z Plzně.
Navrátilec Pilař: Můj pocit jde stranou