Za znělky Ligy mistrů a pod padajícími konfetami převzali na Svátku fotbalu v Ústí nad Labem za nefalšované radosti velký nablýskaný pohár.
 
"Byli jsme kombinačně lepší, dali víc gólů," řekl nejlepší hráč finále Jan Tkačík, jenž se pod výsledek podepsal prvním a čtvrtým gólem. Ten oslavil parádním saltem. "Hradec to ve deuhé půli už vypustil a my ho podrtili," usmíval se kapitán Maxim Pilař.
 
"Šli jsme zápas od zápasu, dohráli to až do konce a zapsali se do historie školy," řekl trenér vítězů Radek Halamíček s cím, že cesta na vrchol byla dlouhá.
 
V zápase o bronz porazila ZŠ Heyrovského Olomouc celek ZŠ Březové Hory z Příbrami.

Republikové finále McDonald’s Cupu vypuklo v Ústí nad Labem bitvami ve skupinách.
Republikové finále McDonald’s Cupu vypuklo v Ústí nad Labem bitvami ve skupinách

Na sever Čech se sjelo tři sta malých fotbalistů, šestnáct nejlepších týmů ze 4 tisíc škol. Všichni účastníci dostali jako dárek vstupenku na červnovou rozlučku Tomáše Rosického s kariérou a vítěz navíc pojede na bundesligový zápas Borussie Dortmund.
 
"Je to super projekt, klidně by jic mohlo být víc. My jsme za mala hráli fotbal od rána do večera, tak snad chytne i nastávající generaci." přál si ostravský fotbalista Milan Baroš, jenž sehrál na stadionu Army exhibici.
 
"Tato akce má vytvářet lásku k fotbalu a rozšeřuje potencionální řadu budoucích profedionálních hráčů," řekl Martin Hašek, trenér ligových Bohemians 1905.

Součástí finále byl i exhibiční zápas osobností. Podívejte se na fotky z utkání:

 
Svátek fotbalu, jehož patronem byl záložník pražské Slavie Jaromír Zmrhal, se hrál v Ústí nad Labem dva dny. "Klobouk dolů, jak to organizátoři tady na severu Čech nachystali. Hráči z toho byli doslova nadšení," přiznal legendární brněnský fovard Petr Švancara, jehož syn, stejně jako potomek Milana Baroše, v tomto ročníku McDonald's Cup hráli.
 

Konečné pořadí Svátku fotbalu 21. ročníku McDonald's Cupu:
 
1. ZŠ Klegova, Ostrava
2. ZŠ Sever, Hradec Králové
3. ZŠ Heyrovského, Olomouc
4. ZŠ Příbram – Březové Hory
5. 33. ZŠ T. Brzkové, Plzeň
6. ZŠ Eden, Praha
7. ZŠ Zdeňka Štěpánka, Most
8. ZŠ Sokolovská, Liberec
9. ZŠ Komenského II, Zlín
10. ZŠ Dubina, Pardubice
11. ZŠ Pionýrů, Sokolov
12. ZŠ Smetanova, Vimperk
13. ZŠ Rabasova, Ústí nad Labem
14. ZŠ Měšťanská, Brno
15. ZŠ Uhlířské Janovice
16. ZŠ Školní, Velké Meziříčí