Horváth se už před zápasem netajil tím, že Plzeň rozhodně nebude na Letné bránit. A jeho slova se naplnila. Viktoria  se prosadila svým útočným pojetím hry a na rozdíl od domácího duelu s Duklou Praha proměňovala i šance.

Vyhráli jste na Spartě a stáhli její náskok na šest bodů. To jste určitě spokojen…

Maximálně. Chtěli jsme na Letné podat kvalitní výkon, což se nám povedlo a zaslouženě jsme za něj brali tři body.

Hodně vám pomohl vydařený začátek zápas, souhlasíte?

Samozřejmě. Vést na Spartě ve třinácté minutě dva nula je příjemné. Bohužel jsme si to sami zkomplikovali inkasovaným gólem, který zápas zdramatizoval. Potom přišla moje neproměněná penalta, což byl další důležitý moment zápasu. Naštěstí jsme byli produktivní, zatímco v minulých zápasech jsme góly nedávali, tak proti Spartě nám to tam padalo. Dali jsme tři branky, co je venku hodně.

Vedli jste brzy dva nula. Znamená to, že jste si řekli, že na Spartu prostě vlétnete?
Řekli jsme si, že budeme hrát pozorně a snažit se využít každou šanci. Při prvním gólu stopeři Sparty zapomněli na Bakoše, Venca Pilař mě balon posunul trochu dozadu a my jsme potrestali první chybu soupeře. Potom Roman Pavlík dobře přečetl situaci. Sparta špatně vyběhla a padl náš druhý gól. A pak už jsme hráli to, co jsme potřebovali.

Fanoušci Sparty na vás během zápasu nevybíravým způsobem pokřikovali. Vadilo vám to?

Naopak, potěšilo mě, že si na mě vzpomněli.

Jak jste viděl výkon Sparty?
To nebudu komentovat.

Jak jste viděl situaci při vaší neproměněné penaltě?

Na poslední chvíli jsem se rozhodl změnit stranu, moje chyba. Taky mohu něco zkazit. Alespoň z toho byl roh. Naštěstí nás to nemuselo po zápase bolet.

Co říkáte tomu, že jste náskok Sparty stáhli na šest bodů?
Já už jsem říkal před zápasem, že v tomto utkání se o titulu nerozhodne a to platí i po zápase. Ve hře je ještě třiatřicet bodů. Samozřejmě jsme rádi, že jsme náskok Sparty stáhli a trochu tak vyrovnali naše ztráty z jiných zápasů. Pořád ale ztrácíme a musíme se soustředit na další zápas, už ve středu hrajeme pohárové utkání s Mladou Boleslaví.  

Jak důležité pro vývoj zápasu podle vás bylo, že jste jen pár minut po neproměněné penaltě vstřelili třetí gól?

To bylo hodně důležité, dohánět dvoubrankový náskok je už pro soupeře hodně těžké. Já si ale myslím, že kdyby ten třetí gól nedali hned, vstřelili bychom později z dalších akcí.

Domníváte se, že se hráči Sparty nyní dostanou po dvou porážkách v řadě pod psychický tlak?

Já si myslím, že ve Spartě jsou pod tlakem pořád, takže v tom nevidím žádný rozdíl. Ve Spartě by ale měli hrát fotbalisté, kteří jsou psychicky odolní.

Myslíte si po sobotním zápase, že jsou odolní?

Já to nebudu komentovat, soustředím se na nás a na naše výkony. A tím to hasne.

Více zpráv o Viktorii Plzeň najdete v pondělním tištěném vydání vašeho regionálního Deníku.