Trenéra Viktorie Pavla Vrby po utkání mrzelo, že jeho tým nevstřelil více gólů. „Chtěli jsme dát rozhodně více branek než dvě. Jsme sice na konci desetidenního kondičního bloku, kdy jsme každý den trénovali dvoufázově a bez jediného dne odpočinku, ale to pro nás nemůže být omluva. Když hraje prvoligový tým proti diviznímu, musí to z naší strany vypadat úplně jinak,“ káral po zápase svůj tým trenér Vrba.

Viktoria zamkla divizního nováčka od první minuty na jeho polovině. Svěřenci trenéra Pavla Vrby si vytvářeli jednu šanci za druhou, ale buď nemířili přesně nebo ztroskotali na výborném brankáři Tomáši Pflegrovi. Domácí gólman se zaskvěl zejména při šancích Koláře, Petržely, Bakoše a Zemana.

V závěrečné čtvrthodině prvního poločasu se osmělili i domácí, jenže urostlý gólman Viktorie Matyáš Šampalík pokusy Petřína bez problému pochytal. Početná divácká kulisa si mohla zakřičet gól až v závěru první části hry. V 37. minutě vystřelil Bakoš a vracející se domácí obránce Levý si srazil smolně míč do vlastní branky - 0:1. Minutu před přestávkou se už slovenský forvard Viktorie prosadil, když po narážečce s Kolářem přehodil Pfeglera – 0:2.

Trenér Vrba poslal do druhého poločasu čerstvou jedenáctku. Obraz hry se oproti první půli nezměnil, až na výjimky se hrálo na polovině obětavě hrajícího Petřína. Několik šancí měl Řezníček, ale výborný gólman Pavel Hrabačka míč za svoje záda nepustil. Nejblíže třetí bance byl Pilař, jehož střela se odrazila od tyče. Poté Pilař kvůli lehčímu zranění opustil hřiště. Viktoria už ve druhém poločase gól nevstřelila a Petřínští tak Viktorii proti uhráli životní výsledek.

Milan Petržela.
Petržela: Byl bych blázen, kdybych se nerval o flek

„Obrovský rozdíl v kvalitě obou týmů byl na hřišti pochopitelně znát. Před utkáním jsem klukům říkal, že když ze sebe vydají maximum a budeme mít nehorázné štěstí, tak dostaneme třeba jen čtyři góly. A vidíte, dostali jsme jen dva. Tenhle zápas si kluci budou pamatovat celý život,“ svěřil se po zápase petřínský trenér Radek Vodrážka. Jeho tým převzal před zápasem pohár za první místo v krajském přeboru z rukou Ladislava Marešky, zástupce Plzeňsko krajského fotbalového svazu.

V neděli mají fotbalisté Viktorie volno a v pondělí budou pokračovat v přípravě, do které se už zapojí i reprezentanti Hrošovský, Krmenčík, Kopic a Hořava. V rekonvalescenci po operaci kolene je brankář Matús Kouzáčik. „Matúš je na speciální rehabilitaci v Regensburgu, kde dává se do kupy. Co mám informace, tak si to pochvaluje. Věřím, že do soustředění v Rakousku bude v pořádku,“ uvedl trenér Pavel Vrba.

Jakub Řezníček
Řezníček: Vím, že ode mne se góly očekávají

SK Petřín Plzeň – FC Viktoria Plzeň 0:2 (0:2). Branky: 37. vlastní Levý, 44. Bakoš. Diváci: 500.
Petřín: Pfleger (60. Hrabačka) – Zoubek, Papáček, Trojovský, Bendl (60. Brudna), Bednář (72. Navrátil), Levý (72. Štefl), Škarda (60. Šimáně), Vohrna, Lisý, Hartl (72. Lávička). Trenéři: Vodrážka, Pleticha.
Viktoria – 1. poločas: Šampalík – Řezník, Hubník, Hájek, Kovařík – Živulič, Kratochvíl – Petržela, Kolář, Zeman – Bakoš.
2. poločas: Sváček – Limberský, Hejda, Vacovský, Janža – Suchan, Ivanschitz – Pfeifer, Vais, Pilař (76. Živulič) – Řezníček. Trenér: Vrba.