Po povedeném podzimu se mladí rokycanští fotbalisté v kategorii U 19 usadili v klidném středu ligové tabulky. Povedla se jim i jarní premiéra v sousedním okrese, i když v přípravě na jaro FC podlehl Berounu 0:3. O body to však dopadlo jinak a lépe.

Český lev Beroun-FC Rokycany 1:2 . První poločas nabídl vcelku vyrovnaný fotbal. Hosté hrozili především ze standardních situací. Na první gól se čekalo do 25. minuty, kdy zadáci FC předvedli hrubku v rozehrávce a Petr Šebek poslal domácí do vedení. Poté měly Rokycany dvě šance (Bendl a Procházka), ale neuspěli. Před odchodem do kabin je napodobil i Hlavsa.

Druhá půle se více povedla našim mladíkům. Po deseti minutách vyrovnali, když se po rohovém kopu Spěváčka prosadil Hlavsa. „Rokycany šly urputně za vyrovnáním. Dali nám gól po chybičce gólmana Ježdíka, který podběhl centrovaný míč. Nechali jsme na zadní tyči volného hráče,“ poznamenal berounský trenér Vladimír Lacina, který kromě berounského áčka mužů vede i dorost. Hosté pak ještě více přitvrdili svou hru. „Rokycany bojovaly za hranicí únosnosti. Bylo to hodně tvrdé,“ zmínil Lacina. Po vyrovnání si domácí vypracovali převahu i několik šancí, které ale neproměnili. Hosté pak přežili i krizovou situaci, kdy si jeden z hráčů pustil pusu na špacír a mohl být rád, že jej rozhodčí nevyloučil. V závěru Beroun promarnil stoprocentní příležitost a tvrdě za to pykal.

Rokycany vycítily šanci a v poslední minutě se dočkaly tříbodového ovoce. Spěváček zahrál trestný kop, hlavou ho prodloužil Feiferlík a do branky uklidil Vávra!
„Výkon našich kluků byl sice bojovný, ale kvalita by se měla zlepšit,“ konstatoval vedoucí mužstva FC Pavel Černý. Na umělé ploše se představila tato jedenáctka:
Vrba, Veselý, Procházka (71. Kořínek), Hlavsa, Košik, Bron, Spěváček, Vávra, Bendl, Feiferlík, Kroc.
V neděli: pozítří dorost FC hostí od 10 hodin Duklu Praha!