SK Katovice-TJ Slavoj Mýto 2:1 (2:0).

K prvnímu zápasu odvetné části divize A zajížděl Slavoj do Katovic. V dresu hostů se objevilo několik nových tváří. V základní sestavě nastoupili dva mladí křídelní hráčí, Staněk z Přeštic a ex-rokycanský Vileta.

Na dobře připravené hrací ploše patřil úvod zápasu domácím. Hned na začátku zápasu našel Tušer ve vápně Uhera a jeho volej skončil vedle levé tyče. Ve 28. minutě se poprvé měnilo skóre. Aktivní Uher našel Janocha, který oslovil Požárka a jeho pokus skončil za zády bezmocného Vilda. Slavoj zahrozili pokusem Petra Zajíčka, jeho střela však skončila vedle domácí branky. Šest minut před koncem poločasu se po chybě Buršíka prosadily Katovice podruhé. Požárek s Janochem si prohodili role a druhý jmenovaný zdvojnásobil vedení domácích.

František Koucký z Plzně se narodil v klatovské porodnici 21. února v 8:15 hodin (3700 g, 51 cm). Pohlaví svého druhorozeného miminka věděli rodiče Zuzana a Václav dopředu. Na malého brášku se doma těší sedmiletý Vašík.
FOTO: Právě jsme se narodili

Po změně stran začali být hosté aktivnější. Výsledek se dostavil v 58. minutě, kdy utekl po levé straně Marek Brož, našel ve vápně Petra Zajíčka, který snížil na 2:1. Vzápětí dostali domácí možnost vzít si dvoubrankový náskok zpět. Zakončení Požárka vykopl z prázdné brány Martin Brož. Slavoj mohl vyrovnat po střele Vilety, jeho pokus ale těsně minul levou tyč brankáře Švehly. Další příležitost měl v 75. minutě aktivní Marek Brož, míč však skončil jen na břevnu domácí branky. Poslední větší šance na vyrovnání přišla v 81. minutě. Trestný kop Vilety vyrazil Švehla a následně pokryl i dorážku Martina Brože.

Slavoj tak v prvním jarním kole na body nedosáhl a klesl na pátou příčku. Šanci na nápravu bude mít v sobotu od jedenácti hodin s Klatovy. Duel se odehraje v Berouně na umělém povrchu Na Máchovně.

Sestava Mýta: Vild – Tomáš Zajíček, Martin Brož, Havel, Marek Brož – Štych, Buršík (46. Holý) – Staněk (46. Lávička), Petr Zajíček (61. Szedmák), Vileta – Hereit (77. Konopásek).

Trenér Vašica, asistent Koula, trenér brankářů Peleška, zdravotník Basl, vedoucí Stupka.