Po neúspěšném zápase 1. A třídy v Lubech si chtěl Slavoj udobřit věrné diváky. Areál na Letné zaplnilo před výkopem proti Žihli 220 fanoušků, kteří nakonec hodnotili zisk jediného bodu domácích…

Slavoj Mýto Slavoj Žihle 2:2 (2:1) a penalty 3:4.

Začínalo se smutně minutou ticha za zesnulého a dlouholetého člena Slavoje Adolfa Kincla.

Veverkova ulička

Hned po rozehrání Jakub Sloup fauloval Čapka a trestný kop Fidlera skončil vedle branky Špicla. Po výkopu prodloužil Světlík míč hlavou na Koudelku a z jeho přihrávky centroval Veverka. Rambousek společně s gólmanem Bláhou zachránili.

Ve dvanácté minutě udeřili seveřané. Linhartův odkop našel Fidlera a po centru otevřel skóre zápasu hlavičkou Brož! Domácí mohli okamžitě vyrovnat, jenže Jedličkův pokus těsně minul pravou tyč. Mýto pokračovalo v náporu a slibné šance zahodili Veverka se Světlíkem. Až ve 34. minutě se příznivci modrobílé družiny radovali. Šobáň našel Veverku, který českou uličkou vysunul Koudelku a bylo srovnáno na 1:1. O dvě minuty později centroval Jedlička na Hereita, který nadvakrát otočil skóre ve prospěch domácích. Těsné před koncem poločasu zastavil Světlík nedovoleně Otcovského, ale centr Čapka skončil za brankovou čarou.

Rozpačitý úvod

Druhá půle začala šancí Čapka. Špicl byl na místě, ale chvilku na to bezmocně přihlížel, jak neobsazený Tureček pálil mimo. Domácí nebrali varování vážně a gólman znovu čaroval při Čapkově ráně. Byl z toho roh a centr přes celou šestnáctku dorazil do prázdné branky Rázek 2:2.

V 65. minutě našel Hereit přesnou přihrávkou Veverku a Bláha zachránil. Čtvrt hodiny před koncem se třáslo břevno žihelské svatyně a při protiútoku tahal za záchrannou brzdu Chmelík. Spatřil za nedovolený zákrok žlutou kartu a pak už se jen čekalo na penalty.

Rozstřel vyšel lépe seveřanům (za Mýto neproměnili Chmelík se Světlíkem) a druhý bod se z Letné stěhoval.

Sestava Mýta: Špicl, Cafourek (K), Kolařík, Šobáň, Jedlička (69. Chmelík), Veverka, Jakub Sloup, Kříž, Světlík, Koudelka (J), Hereit (81. Petr Sloup). Připraveni Ulrich, Karel Barczik, Szalai.

Trenér Plecitý, vedoucí Lang mladší.

Rozhodoval Ruda, který rozdělil šest žlutých karet v poměru 5:1.

Pozítří: k dalšímu zápasu zajíždí Slavoj Mýto v neděli 2. listopadu do Lhoty u Plzně. Odjezd autobusu je ve 12:15 hodin od hřiště.