Ve fotbalové 1. A třídě se na špici usadilo Mýto!

TJ Slavoj Mýto FK Svéradice 6:1 (2:0). K dalšímu mistrovskému zápasu přijel na Letnou desátý celek tabulky. Domácí modrobílá družina chtěla prodloužit sérii čtyř zápasů bez porážky!

Na mokrém trávníku zahrozil v úvodu hostující Makovec. Jeho pokus mířil vedle pravé tyče. Po výkopu zahrozili i naši zástupci. Po vhazování Veverky poslal Koudelkův centr Švejda hlavou nad svatyni Soukupa. Ve 12. minutě se už domácí radovali. Střelu Káby po chybě Cafourka s Kolaříkem chytil Příhoda. Jeho výkop prodloužil Koudelka a Hereit už měl snadnou práci. Po kličce brankáři otevřel skóre!

Další možnost měl Fišer po přihrávce Cafourka. Střelu ale zblokoval Prokopec na roh. Hned po rozehrání Švejdův pokus zneškodnil Soukup. Ve 27. minutě Cafourek vysunul Švejdu a po jeho přihrávce pálil Koudelka. Opět se vyznamenal svéradický gólman. Na opačné straně zazářil vzápětí i jeho protějšek při Makovcově dělovce.

Ve 35. minutě poslal Koudelka do brejku Hereita, který trefil tyč. Následoval roh, zahrával ho Veverka a na přední tyči číhal Švejda, který hlavou zvýšil na 2:0. Po rozehrání Mýto opět zahrozilo, ale Koudelkův projektil se mezi tyče nevešel. Před odchodem do kabin se hostující Herout neprosadil při trestném kopu a s ohledem na průběh zápasu byl stav 2:0 pro hosty ještě milosrdný.

Po obrátce zahrozil Koudelka a v 52. minutě jásala Letná potřetí. Jedlička našel přihrávkou Švejdu, který vysunul českou uličkou Fišera a stav zápasu byl 3:0. O dvě minuty později faulovali mýtští zadáci a centr Herouta odhlavičkoval Kolařík k Chaloupkovi. Nadvakrát tečovaná střela skončila u pravé tyče Příhodovy branky a bylo to 3:1. V 56. minutě Koudelka našel Veverku a jeho centr zakončil čtvrtou brankou do sítě Svéradic Švejda! Slavoj na trávníku řádil a o tři minuty a o tři minuty později už to zásluhou Hereita bylo 5:1!

Po hodině hry zlikvidoval Příhoda trestný kop a zbytek souboje se dohrával spíše z povinnosti. Stav se přece jen jednou změnil. V 85. minutě putoval míč po ose Světlík, Jedlička, Kříž a na konci byl další Švejdův zásah! Sudí Homr pak souboj ukončil a Mýto se po víkendu hřeje na první pozici!

Další mistrovské utkání sehraje Slavoj v neděli 21. září na trávníku stejnojmenného klubu ve Stodě. Zde je vítězná sestava se Svéradicemi:

Příhoda (J), Cafourek (67. Kříž), Kolařík, Jedlička, Světlík, Veverka (86. Vild), Petr Bejček (K), Fišer, Švejda, Hereit, Koudelka (J), (81. Lupáč). Připraveni: Ulrich, Matouš.

Trenérem byl Miroslav Hatina (Plecitý na dovolené), vedoucí Lang mladší. Hrálo se slušně, jedinou žlutou kartu viděl protivník. Absolutorium zasluhují fanoušci, sešlo se jich v ochozech 230!