Fotbalisté příkosické Čechie se vraceli s prázdnou z úvodního jarního souboje krajského přeboru na Klatovsku.
FK Horažďovice-Čechie Příkosice 2:0 (2:0). Premiéra odvetné části nejvyšší regionální soutěže vyšla lépe domácímu týmu.
Utkání se hrálo na náhradním hřišti ve Velkých Hydčicích a trávník byl po zimě v překvapivě dobrém stavu. Čechie nastoupila v sestavě Pleticha, Korecký, Marek, Papáček, Pražák, Pešek, Fiala, Lisý a Kohout. Do brány byl nominován Protivínský a kapitánskou pásku přebral od nemocného Komance zkušený Vlasta Nový.
Na střídačce byli připraveni Herák, Kotnauer, Spěváček, Čada a druhý gólman Vaník.
Úder ve 4. minutě
Tabulkově druhý celek přeboru ukázal hned od prvních minut, že se nehodlá vzdát myšlenek na postup. Hned ve 4. minutě se po střele z dálky prosadil Říský a Horažďovice vedly 1:0. Příkosičtí ohrozili domácí svatyni poprvé ve 13. minutě, kdy Nový přihrál Kohoutovi, a ten to zkoušel z úhlu. Vybojoval pouze rohový kop se kterým si obrana hravě poradila. Ve 30. minutě uviděl za faul na Lisého žlutou kartu domácí Kotrba. Ve 32. minutě se uvolnil Říský a v souboji jeden na jednoho proti bránícímu Pletichovi stihl v poslední chvíli nahrát nabíhajícímu Křivancovi. Ten zvýšil průběžné skóre na 2:0.
O tři minuty později se dostal do šance hostující Fiala. Byl faulován a sudí Homr poskytl Čechii pouze spornou výhodu. Ve 38. minutě to byl znovu Říský, který se dostal až před Protivínského. Tentokrát ale vyšel ze souboje muž proti muži vítězně příkosický brankář. Těsně před koncem prvního poločasu zmařil domácí gólman Janda střelecký pokus Papáčka.

Více přímo v Deníku.