Ten tak přibyl na marodku ke kvartetu Kalvach, Havel, Chorý a Pernica, kteří na soustředění do rakouského Westendorfu ani neodcestovali. Do čtvrtečního zápasu navíc nezasáhl kvůli zraněnému kolenu ani mladý záložník Šulc.

„Šancí jsme si vytvořili dost, dali jsme pěkný gól, ale další jsme zahodili,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Pavel Horváth. „Rumunský soupeř byl důrazný, hodně agresivní. Myslím, že jsme to vcelku zvládli. V určitých pasážích jsme měli převahu, škoda, že jsme nedali víc gólů,“ dodal.

„První půle z naší strany fotbalovější, ve druhé už byla hra hodně rozkouskovaná, hodně se faulovalo. Škoda výsledku, že jsme dostali gól ze standardky,“ uvedl zkušený zadák Lukáš Hejda.

„Liga a poháry se blíží, potřebujeme vyladit doplnit formu,“ doplnil stoper Viktorie, který nastoupil s obličejovou maskou. „První dva tréninky jsem si zvykal, ale při zápase na to nemyslíte,“ dodal Lukáš Hejda.

Na první velké šanci viktoriánů se podíleli i dva novicové v jejich dresu. Modou Ndiaye skvěle zatáhl míč až do vápna a u bližší tyče našel Jeana-Davida Beauguela, který se sklepával na Mosquera, ale kolumbijský záložník nemířil přesně.

Viktoria remizovala 1:1.Viktoria remizovala 1:1.Zdroj: FCVP

Po půlhodině hry po rohu přestřelil branku z hranice šestnáctky Michal Hlavatý. Ale pár vteřin před poločasem šli plzeňští fotbalisté přece jen do vedení, když Šimon Falta našel centrem z pravé strany přesně Beaugela, který hlavou otevřel skóre.

Jindřich Staněk při jednom z tréninků v rakouském Westendorfu.
Viktoriáni píší z Westendorfu: Staněk si po obědě zdřímnul a pak šel do brány

Rumunský tým mohl brzy po přestávce vyrovnat po zaváhání v plzeňské defenzivě, ale Staněk včas vstoupil proti Bărbuțovi a míč odkopl do bezpečí. Skvělý reflex pak plzeňský gólman předvedl při střele Čunčukov.

Dvacet minut před koncem ale přece jen kapituloval po střele Fülöpa z přímého kopu, navíc při zákroku zranil a musel vystřídat.

Viktoria remizovala 1:1.Matěj Hybš ve čtvrtečním zápase se Sepsi.Zdroj: FCVP

„Jindra jede na vyšetření do nemocnice, protože se bouchl o brankovou konstrukci. Jhon by má menší tržnou ránu pod okem,“ vyjádřil se Pavel Horváth i ke dvěma zraněním. Utkání už pak skončilo remízou 1:1.

Viktoria Plzeň – Sepsi OSK 1:1

Poločas: 1:0. Branky: 45. Beauguel – 70. Fülöp. ŽK: Čunčukov, V. Mitrea (Sepsi). Rozhodčí: Bramböck – Yilmaz, Bihar. Diváci: 50.

Viktoria Plzeň: Staněk (71. Tvrdoň) – Koželuh (71. Řezník), Hejda, Kaša (73. Gabriel), Hybš – Bucha (63. Kayamba), Ndiaye (71. Janošek), Hlavatý (63. Káčer) – Mosquera (41. Kopic), Beauguel (71. Matějka), Falta (63. Pachlopník).

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Tincu (72. Tamás, 85. Csiszér), B. Mitrea (46. V. Mitrea), Stefanescu (69. Ispas) – Fofana, Păun (72. Fülöp) – Čunčukov (62. Dumiter), Bărbuț (57. Bojič), Aganovič (57. Aškovski) – Goncalves (46. Achahbar).