Fotbalisté FC Rokycany jsou v divizní skupině A teoreticky nad vodou. Přesto potřebují pro definitivní záchranu vydolovat nějaký ten bod a při krajském derby na Šumavě k tomu neměli daleko!

SK Klatovy 1898 FC Rokycany 2:1 (0:1). První šanci měli hosté. Už ve třetí minutě prosvištěl míč těsně vedle tyče Hermanovy svatyně. Domácí odpověděli v jedenácté minutě a postaral se to Kotrba, když napálil odražený míč nad bránu. V 16. minutě pohotově a tvrdě střílel Karel Krejčí, ale jeho pokus směřoval doprostřed a Vild byl na místě.

Úvodní gól zaznamenal Mandous, který přetáhl centr z přímého kopu na zadní tyč a míč zapadl do sítě 0:1. Ve 29. minutě Vild vyrazil Bezděkův centr jen k Lukešovi, a ten z voleje nastřelil obránce na brankové čáře. Tečkou za poločasem byla Lukešova tyč.

Druhý poločas začal rychlým vyrovnáním. Po rohovém kopu Krejčího se prosadil hlavou Janda. Klatovy byly na koni a další šance přišla v 53. minutě. Osamocený Janda mířil příliš vysoko. V 61. minutě už musel Vild zasahovat. To střílel Krejčí z přímého kopu, jeho střela ovšem neměla potřebnou razanci. Vítězná branka Klatov přišla v minutě osmašedesáté. A byla téměř totožná s tou první. Krejčí centroval z rohového kopu, Jandovu hlavičku brankář vyrazil, ale dobíhající kapitán Mészároš už se nemýlil 2:1. Další důležitý okamžik se zrodil v 72. minutě, kdy Herman vytáhl perfektní zákrok v situaci jeden na jednoho.

Rokycany měly v závěru převahu, jenže srovnat krok se jim nepodařilo. Přesto mladý tým zasluhuje absolutorium za kvalitní výkon, který by mohl zopakovat hned v sobotu. Od sedmnácti hodin v Husových sadech s Malší Roudnou, což je farma stále ještě prvoligových Českých Budějovic!