Na náročný duel krajského přeboru se takřka profesionálně připravili fotbalisté Rokycan. Porazili nebezpečné seveřany.

Zruč – FC Rokycany 0:3 (0:2)

Domácí mají na jaře takřka stoprocentní zisk (zaváhali jen proti Stříbru) a přece jen z nich šel strach. Narazili však na soupeře, který šel zodpovědně za svým cílem!

Skóre otevřel ve 14. minutě Procházka. Veselý vyslal do úniku Kroce, ten od brankové čáry centroval na Sadílka, který hlavou vrátil míč nabíhajícímu Procházkovi. Také o druhou branku Rokycan se postaral Procházka. Tentokrát rychlík Kroc vybojoval rohový kop. Pavel Aubrecht poslal míč přesně na hlavu Procházky a bylo to 2:0.

Na třetí branku si museli diváci počkat až do druhého poločasu. V 65. minutě si Zach musel připadat jako na nepovedené střelnici. Akci začal Pavel Aubrecht, který vyvezl míč z vlastní poloviny a nahrál Procházkovi. Proti němu vyběhl brankář a došlo ke vzájemné kolizi na rohu šestnáctky. Míč mezitím směřoval do brány, ale odrazil se od tyče. K dorážce se dostal Kroc, který ze dvou metrů pálil jen do břevna. Až napotřetí uklidil míč do sítě zkušeně Pavel Aubrecht.

Domácím chyběl Róth, který ze zdravotních důvodů byl pouze na střídačce v roli náhradníka. Nic to nemění na skutečnosti, že Rokycany předvedly naprosto bezchybný výkon a nedaly Zruči sebemenší šanci. „Určitě to byl náš nejlepší zápas, který jsme na jaře odehráli. A nejlepší hráč? Všichni. Makali na sto procent, smekám před nimi klobouk,“ řekl po zápase trenér Milan Dejmek.

Sestava Rokycan: Houdek, Papáček, Hereit, Sadílek, Veselý (88. Kužma), Lukáš Aubrecht, Procházka, Pavel Aubrecht, Ženíšek, Kroc (75. Votava), Vileta (81. Vaščák)

V příštím kole: Rokycany hostí v Husových sadech Herní Břízu. Zápas se hraje v sobotu od 17 hodin.

Ilustrační foto
Zavraždil své prarodiče, zatím zůstane v léčebně