Tachovští fotbalisté si pozvali na svoji umělku tým FC Rokycany. Po střelecké přestřelce s Březovou (6:5) získali domácí cenný skalp nad účastníkem krajského přeboru. Rokycany si to pravděpodobně rozdají s Petřínem o postup do republikové soutěže!

FK Tachov – FC Rokycany 3:2 (0:1). Zápas se hrál za ideálního, slunečného počasí. Domácí trenér Petr Móži měl už k dispozici dvojici obránců Lukáše Tušla a Rudu. Ti chyběli minulý týden a v obraně to bylo znát.

HOUDKŮV NÁVRAT

V týmu Rokycan se postavil do branky na prvních pětačtyřicet minut bývalý hráč FK Dan Houdek. Vychytal si čisté konto a po půli přepustil post Špirochovi.

Lépe začali hosté, kteří byli agresivnější, rychlejší ve startu na míč a věděli o sobě. Naopak domácí se teprve po odchodu klíčových hráčů pod novým koučem sehrávají.

Běžela čtvrtá minuta a hostující Debillis otřásl břevnem Valešovy svatyně. Netrvalo dlouho a z další akce šly Rokycany do vedení – 0:1. Střelcem byl Ineman, který o deset minut později sledoval nucený odchod kapitána Hereita po srážce s protihráčem…

Když už se hráči Tachova dostali na dostřel Houdkovy branky, chyběl důraz a pohotovost v zakončení. Neuspěl Vyleta a hlavička Šáchy mířila vedle. Do boční sítě pálil po půlhodině i hostující Debillis.

Naši vyslanci byli do konce poločasu aktivnější a odcházeli do šatny s jednobrankovým náskokem. Nic na tom nezměnila ani lehká střela levačkou Tomáše Habarta.

Ilustrační foto
Volejbalistky VK ztrácejí na lídra z Plzně čtyři body

VÝSLEDKOVÝ OBRAT

Druhá část přinesla kvalitnější hru obou týmů a padaly i pěkné branky. V některých momentech byla znát na hráčích slabší rozehranost a chvílemi přišly i nepřesnosti. Vyrovnat mohl Čížek, střídající Špiroch jej vychytal. Neúspěšně si počínal i Šácha. Také rokycanští fotbalisté měli potíže se zakončením. Když už to vypadalo na slibnou šanci, stál v cestě domácí Valeš.

Po hodině hry se dvakrát ukázal v dobrém světle Faber. Nejprve po centru Habarta srovnal a krátce poté nádherně vymetl růžek branky. Najednou byli lepší domácí a po zásluze vedli 2:1. Radost netrvala dlouho. Po zaváhání se podařilo skluzem vyrovnat Sadílkem. Rozdílovou trefu nedal Procházka a další šance minula těsně tyč. I domácí FK mohl skórovat, ale Vyleta skluzem mířil vedle levé tyče.

V posledních vteřinách přípravy zahrával Folejtar trestný kop. Našel stříleným centrem Vyletu, a ten stanovil konečný výsledek 3:2 ve prospěch domácího týmu. Ihned po brance odpískal konec zápasu rozhodčí Šimek, kterému asistovali na čarách Landrgott a Majerčík.

Branky: 65., 67. Faber, 90. Vyleta – 7. Ineman, 69. Sadílek.

Rozhodčí: Šimek – Landrgott, Majerčík Diváci: 30.