Fotbalisté FC Rokycany zahájí divizi v polovině srpna na domácím hřišti (přesněji v sobotu 13. 8. od sedmnácti hodin s nováčkem MFK Dobříš). Do té doby sehrají v přípravném období čtyři přátelské a věřme, že i dva pohárové zápasy!

FC Rokycany Tachov 2:2 (1:1). Seriál odstartoval tým z Husových sadů na cheznovickém trávníku. Potkal se tu s důvěrně známým soupeřem, který v minulém ročníku absolvoval střetnutí České fotbalové ligy a přes pád hned pěti mužstev se díky výtečnému jaru zachránil.

Konfrontace s FC začala oboustranně hodně důrazně. Naši divizní zástupci se kvalitního protivníka nelekli a během úvodních patnácti minut zasypali gólmana FK několika střelami. Většinou ale z uctivé vzdálenosti, takže stav se neměnil. Až po půlhodině hry udeřilo. Z nenápadné akce hostů mířil centr na hlavu neobsazeného Kropáčka a bylo to 0:1 Ovšem nikoliv na dlouho, protože Spěváčkovu dělovku z přímého kopu dorazil do sítě Procházka.

Po obrátce následovalo několikanásobné střídání v obou mužstvech. Druhý gólman FC Wohlmuth už ve 48. minutě kapitulovat po přesné Hoffmanově střele k tyči. Domácí však nadále drželi krok a v 62. minutě srovnali. Opět asistoval Spěváček a autorem posledního gólu utkání byl Grambal.

Rokycany postrádaly Lukáše Aubrechta (dostal volno), zatímco jeho bratr Pavel znovu kopal za Hořovicko a při výhře 9:0 nad slabším protivníkem jednou skóroval.