Husarský kousek se povedl divizním fotbalistům FC Rokycany. Povzbuzeni výhrou nad Kolovčí (4:1) triumfovali v hlavním městě proti favorizované Slavii Praha B. 

Slavia B-FC Rokycany 0:1 (0:0). Na podzim se v Husových sadech radovali sešívaní. odvezli si tři body po výsledku 2:1 a také nyní měli mít navrch. Jenže na Strahově došlo k překvapení a zdůrazněme, že z pohledu Rokycan hodně příjemnému!

„Už při pohledu na sestavu domácích nám bylo jasné, že to nebude vůbec jednoduché. Kvalitní soupeř postavil například Mikulu, Čepeláka, Hella, Sudka, Proška, Paprčiaka, Veselého nebo Vondráčka. Slávia byla dle předpokladu fotbalovější, na naší straně bylo zase větší odhodlání,“ zhodnotil souboj trenér FC pavel Aubrecht. Nejen jemu zatrnulo už půlminutě hry. Nekoncentrovaná obrana Rokycan pustila do stoprocentní šance Žáka, ale ten naštěstí netrefil opuštěnou svatyni. „Tento moment kluky natolik vyděsil, že do konce utkání hráli maximálně soustředěně. Drželi se stanovené taktiky a Slávii svým nasazením a bojovností už do ničeho vážnějšího nepustili,“ chválil Aubrecht svěřence v telených dresech. Jinak toho v první půli moc ke koukání nebylo. Průběh zatraktivnil jen dvěma nepřesnými střelami Veselý a na opačné straně se ve 44. minutě neprosadil Kubík.

Ve druhé půli slávistický trenér Petrouš prostřídal sestavu a změnil rozestavení sešívaných. Pražané měli častěji míč, působili kompaktněji, ale chyběla jim kvalitní finální fáze útoku. Paprčiak prošel až do šestnáctky, kde ale místo přihrávky Voráčkovi nepřesně střílel. A opět platilo otřepané ´nedáš-dostaneš´. Prakticky z protiútoku vybojoval míč Kubík. centroval a na zadní tyči se objevil zcela osamocený Pavel Aubrecht, pro kterého nebyl problém Měsíčka překonat.
Do konce zápasu chybělo ještě bezmála čtyřicet minut, ovšem borci FC pozornou defenzivou těsnou výhru udrželi.
V neděli: Rokycany dýchají lépe, jenže situace na chvostu skupiny A je složitá. K dalšímu důležitému měření sil vyráží FC do Českého Krumlova v neděli kolem poledne!