Ve fotbalovou metropoli okresu se v horkém středečním večeru proměnily Volduchy. Chlapi TJ zakončují výtečně rozehranou sezonu baráží o krajskou 1. A třídu. Soupeř dorazil z pět kilometrů vzdálených Rokycan!

TJ Volduchy – FC Rokycany B 1:2 (1:1). Fanoušků dorazilo zhruba 250 a ti domácí měli důvod k jásotu hned ve 4. minutě. Prosadil se Žák a vypadalo to, že papírový favorit se hodně zapotí. Mužstvo z Husových sadů (posílené o Jana Hereita a Černého) ale přitopilo pod kotlem a stále častěji se stěhovalo na útočnou polovinu. Zmíněný Černý orazítkoval břevno, několikrát se vyznamenal domácí gólman Fous, ale ve 26. minutě po rohovém kopu přece jen kapituloval. Překonal ho Hereit a začínalo se vlastně znovu! Volduchy volily jednoduchý způsob nakopávaných míčů a defenziva FC se občas ocitla v úzkých. Do přestávky se ovšem stav 1:1 nezměnil a čekalo se na rozluštění výsledkové tajenky.

Po obrátce fyzicky lépe připravení hosté převzali taktovku. Borci TJ tento hendikep nahrazovali bojovností a na trávníku výrazně přibylo nedovolených zákroků. Rozhodčí Šiška začal vytahovat žluté karty, a to ještě netušil, že v jednom případě použije i barvu červenou.

Do průběhu utkání výrazně promluvili střídající hráči. Rokycanskou sestavu obměnil po hodině hry mladík Stejskal. O tři minuty později vrátil do sítě Fousem vyražený míč a hosté jásali. Další důležitý moment se narodil v 78. minutě. Domácí Kratochvíl (v tu chvíli tři minuty na ploše) nedovoleně zastavil Kopečného za cenu napomenutí. Zhruba o dvacet vteřin později však provinivšího se hráče TJ k nevoli příznivců sudí vyloučil! Oslabení domácí se už na odpověď nezmohli a do sobotní odvety musí vymyslet vítěznou taktiku.

Zítra: zápas FC Rokycany B – TJ Volduchy začíná v Husových sadech úderem 10. hodiny. Rozhoduje ho trio sudích z Klatovska (Petrželka, Mazanec, Pressl a 4. sudí Petrželková).

Při vítězném utkání starších žáků FC Rokycany s Horažďovicemi (5:0) byl takhle nedovoleně zastaven autor jedné branky  Milan Fair (na zemi). Souboj sledoval i Lukáš Karlíček.
Rokycanští žáci se loučili kanonádou