Do týmu se z hostování vrátil Jiří Piroch a z Olomouce přišel Tomáš Chorý. Opačným směrem zamířil Jakub Řezníček a do Sokolova mladý obránce Filip Vacovský. Počítáte i s dalšími změnami?
Jestli dojde v kádru ke změnám, tak to bude směrem ven. K dalším příchodům pravděpodobně nedojde. Chtěli bychom mít kádr dvacet hráčů plus tři brankáři, takže jeden až dva hráči po prvním soustředění ve Španělsku kádr opustí.

Už máte jasno o okruhu hráčů, z kterých se mohou případné odchody týkat?
To je o postech. Když na jednom postu budeme mít tři možnosti, tak je pro hráče lepší, když půjdou někam hrát, než aby vysedávali na lavičce nebo na tribuně. Proto jsme se domluvili s Kubou Řezníčkem a on odešel na hostování do Olomouce. Třeba se mu bude dařit, vrátí se a pomůže nám.

Před začátkem přípravy jste získali útočníka Tomáše Chorého. Je to typ hráče, kterého jste si do mužstva přál?
Využili jsme výstupní klauzule v hráčově smlouvě a jsme rádi, že se Tomáš rozhodl pro Plzeň. Vycházíme i z toho, že je velký zájem o Michaela Krmenčíka, a my chceme být připraveni na to, kdyby třeba Michael odešel.

Fotbalisté plzeňské Viktorky mají za sebou první trénink na novou sezonu.Zdroj: Ladislav Nussbauer

Je pro vás Chorý typologicky podobným hráčem jako Krmenčík a zásah do sestavy v případě odchodu Krmenčíka by nebyl tak velký?
Dá se to tak říci. My ale Chorého příchod bereme i z hlediska perspektivy. Tomášovi je dvaadvacet let a my jsme nechtěli staršího hráče, který by u nás odehrál třeba jen sezonu. Michael má výbornou formu, je o něj velký zájem a může se stát, že o něj přijdeme. Proto vše řešíme s předstihem, aby nás jeho odchod nezaskočil.

Myslíte si, že by Krmenčík mohl odejít už v zimě, nebo ho chcete udržet až do léta?
Odchod Krmenčíka v tomto období není pro nás téma. Naopak, chceme posílit, proto přišel Chorý.

Chcete tak na jaře na postu útočníka rozložit zátěž mezi Krmenčíka a Chorého?
Hovořit o tom na začátku přípravy, to asi nikdo nedokáže. Pravda je, že v přípravném období dostanou oba dostatek prostoru – a je tu také ještě Marek Bakoš. Máme tři útočníky, které by podle mne chtěla většina mužstev v lize. A uvidíme, jakou budou mít všichni tři formu v polovině nebo na konci února.

Tomáš Chorý je mladý hráč. Na čem s ním budete chtít nejvíce pracovat?
Určitě budeme chtít, aby získal stejné návyky jako naše mužstvo. On byl v Olomouci zvyklý na trochu jiný způsob hry, hráči Sigmy na něj hodně spoléhali, co se týká soubojů, náš tým je spíše do kombinace. Nemyslím si ale, že by to pro něj měl být problém. Je dobrý na míči, dokáže ho udržet. Do hry našeho mužstva by měl zapadnout.

Jak je na tom zdravotně stoper Jan Baránek?
Jeho zdravotní stav se nelepší, bohužel má neustálé problémy s kolenem. Dělá všechno pro to, aby se uzdravil. V současné době je v péči lékařů a fyzioterapeutů, s mužstvem se nepřipravuje.

"Bodový náskok nehraje roli. My se potřebujeme pořádně připravit," říká Roman Hubník.
Hubník: Náskok nehraje roli. Příprava bude náročná

Z hostování v Pardubicích jste si stáhl stopera Jiřího Pirocha. Bylo to kvůli zdravotním problémům vašich stoperů nebo spíše z hlediska perspektivy?
Když ho vidím na tréninku, tak se mi vybaví příběh slovenského reprezentanta Hubočana, když jsem trénoval v Žilině. Hubočan se vrátil z hostování ve Zlatých Moravcích a najednou se z něj stal top stoper, který pak odešel za velmi slušné peníze do Petrohradu. Piroch je typologicky podobný hráč a já ho chci vidět v tréninku, na soustředění i v zápasech. Může se stát, že zůstane, ale také může odejít na hostování do první ligy. Musím však říci, že Jirka Piroch je pro nás perspektivní a zajímavý hráč.

Bude zimní příprava s vědomím velkého náskoku na Slavii a Olomouc přece jen jiná, klidnější, protože máte svým způsobem nahráno?
Tohle píšete vy, novináři. Já říkám, že dokud nebudeme mít dost bodů, abychom se mohli usmívat, tak se usmívat nebudeme. Navíc vyjádření vedení i hráčů Slavie je takové, že ještě nic nevzdávají. Vím, že nás čeká těžké jaro. Bavit se dnes o tom, jak velký máme náskok, je zbytečné. Slavia určitě udělá všechno pro to, aby nám to na jaře ještě zkomplikovala.

Jak velké lákadlo pro vás je zisk titulu a přímý postup do skupiny Ligy mistrů?
Zeptejte se Sparty nebo Slavie, jaké je to pro ně lákadlo. Stejné jako pro nás. Navíc při takovém náskoku nemohu říkat nic jiného, než že chceme získat titul a zahrát si ligu mistrů. To je naším snem a cílem pro jarní část soutěže.

Fotbalisté plzeňské Viktorky mají za sebou první trénink na novou sezonu.
Viktoria začala trénovat, chyběli Hejda s Řezníkem