TJ Volduchy - Slavoj Žihle 6:5 (2:1). Nažhavení fanoušci rozhodně nelitovali. Především po obrátce se strhla gólová průtrž mračen!

Domácím chyběli Bron, Hraběta, Benda a zranění ze závěru uplynulé sezóny léčí Tomáš Kratochvíl. Žihle dorazila s náhradním gólmanem, většina základní sestavy však na trávníku nechyběla! Hosté zpočátku režírovali hru, ale žádnou výraznější šanci si nevytvořili. Až po čtvrthodině hry seveřané pálili nad břevno Fousovy svatyně.

Volduchy odpověděly Riegerem, jehož přízemní střelu k tyči gólman bez problémů kryl. Ve 20. minutě měl plné ruce práce Fous. Žihle kopala trestný kop z 25 metrů a povedená dělovka nadělala brankáři hodně starostí. Skóre zápasu otevřeli ve 23. minutě borci TJ! Rieger unikl po pravé straně, zasekávačkou se uvolnil na hranici šestnáctky a nádhernou ranou pod břevno otevřel na 1:0. Ve 30. minutě domácí jásali podruhé! Barták si počkal na pas z pravé strany a napálil míč přesně k tyči! Odpověď Slavoje však byla blesková. Voldušští se snad ještě plácali po zádech, když se odhodlal k sólu z vlastní poloviny hráč soupeře. Ten si mezi domácími zadáky proklestil cestu až před Fouse a zamířil míč k tyči na 2:1! Ve 39. minutě mohli jít ´hřebenáři´ opět do trháku. Hoblík vystihl přihrávku hostujícího beka a utíkal sám na brankáře. Chejlava mu však výborným zákrokem šanci zmařil. V závěru prvního poločasu ještě vytáhl Fous nepříjemnou střelu soupeře.

Ve druhém poločase se ale děly věci! Nejprve ve 49. minutě vykopl Fous střelu do bezpečí, pak už ale hřmělo na druhé straně! V 54. minutě kopaly Volduchy rohový kop. Míč se odrazil až před pokutové území k Františku Melkovi, který jej napálil parádně z voleje! Míč se po odrazu od břevna dostal až za brankovou čáru a pro jistotu ho ještě doklepl do sítě Gvizd 3:1!

V 63. minutě postupovali zcela sami na brankáře Slavoje Rieger, Hoblík a Zlatohlávek (!). Prvně jmenovaný však jen trefil připraveného gólmana, druhý zase ukvapeně napálil míč mimo! Na Zlatohlávka se tedy nedostalo. V 65. minutě už to vyšlo. Jan Černý upláchl po pravém křídle a naservíroval míč až na zadní tyč, kde číhal Rieger. Nemýlil se a Volduchy vedly 4:1! V 67. minutě byli diváci svědky dalšího zajímavého momentu! Po zaváhání Fouse hasil požár před brankou Gvizd faulem, a tak Žihle kopala pokutový kop! Brankář chybu napravil, když vystihl pokus exekutora a penaltu chytil! Volduchy založily rychlý protiútok, na jehož konci byl Jan Černý, který tak zvýšil na 5:1! V 70. minutě se dočkal soupeř. Fous opět nepředvedl příliš jistý zákrok a po závaru se míč ocitl podruhé za jeho zády. Muži TJ kontrovali o dvě minuty později Riegerem, který utekl obráncům. To už na hrací ploše byli i všichni hráči z lavičky, na což zanedlouho domácí téměř doplatili. V 75. minutě nebyla borcům TJ uznána regulérní branka. Do centru Hoblíka nádherně vložil nohu Novák a parádním obloučkem pod břevno překonal posedmé gólmana hostů! Pomezní ze Žihle však po chvilce zvedl praporek pro domnělý ofsajd, a tak rozhodčí Hucl nakonec gól neuznal. V ofsajdu však centrující Hoblík ani zakončující Novák v žádném případě nestáli.

Jelikož skóre zápasu bylo 6:2, mávli nad tím domácí rukou. O několik vteřin později se ale zranil po třech minutách pobytu na hřišti Šauer a začaly zlé minuty pro oslabené Volduchy. Měly kompletně vystřídáno, a tak musely dohrávat v deseti! V 76. minutě ještě fanoušci zatleskali krásné ráně Zlatohlávka z dvaceti metrů, ale pak se začal náskok TJ tenčit. V 79. minutě to bylo 6:3, v 82. si zadáci Volduch počínali naivně ve vlastním pokutovém území a už to bylo jen o dva góly. Unavení a oslabení domácí pak dovolili Žihli ještě jednou rozvlnit síť. Obránce TJ nepřistoupil včas k protihráči, který měl hodně času na přesnou a prudkou střelu 6:5!

Naštěstí k další akci se už hosté nedostali. Rohový kop v závěrečných minutách Volduchy odvrátily a mohly Pernicou výhru potvrdit. Jenže útočník se mezi tyče vůbec netrefil… Což byla tečka za přípravným duelem, který se musel příznivcům určitě líbit. I trenéři si odnesli z duelu několik zajímavých poznatků. Sestava TJ Volduchy: Fous V. Černý, Přibík, Gvizd, Pašek J. Černý, Novák, Hoblík, Moravec Rieger, Barták + Zlatohlávek, F. Melka, Škarda, Pernica, Šauer.

V sobotu: do Volduch dorazí tým Spojů Plzeň. Výkop je v 17 hodin. (int, vh)