„Zdravotní stav už mi nedovolí pokračovat. Po jakékoli delší zátěži jsem začal cítit achilovku nebo kolena,“ oznámil včera 38letý Milan Baroš na tiskové konferenci, kterou sezval na Bazaly.

A u rozlučky budou i fotbalisté Viktorie Plzeň, utkání 4. kola nadstavby o titul začíná na vítkovickém stadionu zítra v 17 hodin.

„Je to náš poslední venkovní zápas a těšíme se na něj. Na jaře jsme vyhráli spoustu utkání a rádi bychom v tom pokračovali,“ uvedl Barošův vrstevník David Limberský, jenž ve středu naopak prodloužil v Plzni smlouvu o další rok.

„Upřímně jsem si nedovedl představit, že bych měl nyní končit. Užívám si každý den a mám pořád spoustu sil i elánu. Budu makat a věřím, že nás s týmem čeká skvělá příští sezona,“ řekl Limberský po podpisu smlouvy.

Ještě předtím chce ale úspěšně zakončit tento ročník. „Chceme sezonu dohrát dobře a pohodu si odnést na dovolenou. A pak i na začátek přípravy. Rozhodně to jen nedohráváme. Uděláme maximum, abychom přivezli tři body,“ ujistil levý obránce plzeňské Viktorie.

Simona Spěšná.
Zeman a Spěšná. Domácí naděje jdou po pauze do akce

Oproti poslednímu vzájemnému duelu, v němž viktoriáni na začátku června v Ostravě vyhráli 2:0 brankami Buchy a Kovaříka, již nebude prázdný stadion.

„Fotbal se hraje pro fanoušky a pro hráče to může být jen dobře, že tam bude atmosféra. Těšíme se na to,“ prohlásil asistent trenéra Marián Zimen.

„Baníkovci dokážou dobře povzbuzovat a myslím si, že tempu hry to může prospět. Věřím, že fanoušci budou ku prospěchu fotbalu,“ doplnil ho David Limberský.

Vzájemných ligových duelů od osamostatnění České republiky se mezi Ostravou a Plzní odehrálo 45 s bilancí 20-11-14 ve prospěch Viktorky. Padlo dohromady 111 gólů, což je průměr téměř 2,5 na zápas. I teď budou chtít viktoriáni uspět, i když na jejich konečném druhém místě už se nemůže nic změnit.

„Ligová tabulka je jedna věc, ale my se snažíme koukat dopředu a být každým dnem lepší. Chceme nastřílet nejvíc gólů, chceme být dominantnější než doteď a o motivaci bych se nebál. Fotbal se hraje na vítězství a těch není nikdy dost,“ doplnil jeden z asistentů kouče Adriana Guľy.

Po Ostravě už čeká v tomto ligovém ročníku plzeňské fotbalisty jen ve středu domácí zápas s Libercem (18.00), který bude rozlučkou s Romanem Hubníkem.

Ilustrační foto.
Atletická Škoda začne extraligu bez Ličmana, Tabačkové i Ukrajinců