Domácí se ujali vedení z problematicky nařízeného pokutového kopu Budescem a stejný hráč vstřelil minutu před přestávkou druhý gól. Přesvědčivou výhru Bukurešti zpečetil v 72. minutě domácí kapitán Alibec z přímého kopu z velkého úhlu po teči Kopice.

Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal oproti vítězné sestavě v ligovém utkání v Liberci dvě změny – Kozáčika v brance nahradil Hruška a post hrotového útočníka místo distancovaného Krmenčíka zaujal Řezníček – pro něj to byla premiéra v základní sestavě Viktorie v ostrém soutěžním zápase. Ve skupinové fázi Evropské ligy si Řezníček naposledy zahrál před deseti lety v dresu Mladé Boleslavi.

Plzeň začala v Areně Nationala aktivně a v 19. minutě měla obrovskou šanci – Hrošovský ideálně posunul v šestnáctce míč Petrželovi, plzeňský záložník však ve stoprocentní šanci selhal - prudkou střelou trefil jen břevno.

Patrik Hrošovský
Hrošovský: Chceme to zlomit

Následný protiútok domácích zastavil v šestnáctce čistým skluzem Hájek, jenže lotyšský sudí po následném pádu domácího hráče nepochopitelně nařídil pokutový kop, který Budescu proměnil a místo hostů šli do vedení domácí – 1:0.

Neproměněná vyložená šance Petržely a následná podivná penalta Plzní otřásly, její hráči ztráceli střed hřiště - nervózně působili zejména chybující záložníci Hrošovský se Živuličem.

Ve 35. minutě mohlo být pro Západočechy ještě hůře. Po přesném pasu za plzeňskou obranu se řítil Alibec sám na Hrušku, ale gólman Viktorie reflexivně nohama míč vyrazil.

Bukurešť byla dál při chuti a vzápětí přišla další velká šance – čtveřice domácích přehrála po bleskovém výpadu obranu Viktorie, Coman poslal míč do prázdné branky, Hájek však stačil balon směřující do sítě odkopnout na roh.

Minutu před přestávkou se domácí fanoušci dočkali – po nákopu Alibeca za obranu přehodil Budescu vybíhajícího Hrušku – 2:0.

V samém závěru první půle mohla vstřelit Viktoria kontaktní gól – na centr u přední tyče si naběhl Hájek, ale gólman Niță stačil jeho střelu reflexivně vyrazit.

Hosté se po změně stran tlačili dopředu ve snaze vstřelit kontaktní gól, ale do šancí ji Bukurešť nepouštěli.

Místo Živuliče s Řezníčkem přišli na hřiště Hořava s Bakošem, ale hostům ani dvojí střídání nepomohlo.

Byli to naopak domácí, kteří vstřelili gól – v 72. minutě zahrával Alibec z pravé strany z velkého úhlu přímý kop, střelu tečoval Kopic do protipohybu brankáře Hrušky a míč skončil v síti – 3:0.

FCSB – FC Viktoria Plzeň 3:0 (2:0). Branky: 21. z PK a 44. Budescu. 72. Alibec. Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko). ŽK: Budescu – Hrošovský. Diváci: 20 700.

FCSB: Niță – Benzar, Planić, Bălașa, Morais – Pintilii, Nedelcu - Golovca, Budescu (83. Man), Coman (59. Popescu) – Alibec (73. Gnohéré). Trenér: Dică.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Živulič (61. Hořava), Hrošovský – Petržela (79. Zeman), Kolář, Kopic – Řezníček (61. Bakoš). Trenér: Vrba.

Ve druhém zápase skupiny porazila izraelská Beerševa švýcarské Lugano 2:1

Hlasy po zápase - trenér Viktorie Pavel Vrba: „Zápas rozhodujícím způsobem ovlivnily dva momenty - naše neproměněná velká šance Petržely a vzápětí následný gól soupeře z penalty. Bukurešť otočila zápas na svoji stranu, byla důraznější. Pak nás domácí ještě dvakrát potrestali, třetí gól padl opět ze standardní situace. My jsme měli na konci prvního poločasu další příležitost, bohužel jsme ji nevyužili. Soupeř si pak už ve druhém poločase vývoj zápasu pohlídal. K penaltě se vyjadřovat nemohu a ani nebudu, to mohou okomentovat novináři. Vstup do skupiny se nám nevydařil, ale máme dalších pět zápasů, ve kterých můžeme napravit výsledek s Bukureští a já věřím, že se nám to podaří. Co se týká fotbalovosti, byl náš herní projev dnes byl ze všech tří zápasů s Bukureští podle mého názoru nejlepší, ale bohužel jsme dostali tři góly.“

Obránce Viktorie Tomáš Hájek: „Co se týká penalty, při bránění Budesca jsem věděl, že je od míče daleko, chtěl jsem mu balon vypíchnout. Podle mě jsem trefil jen míč. Nedostal jsem sice žlutou kartu, ale byla bohužel penalta. Předtím jsme měli šanci, mohli jsme dát gól. Po penaltě to bylo pro nás těžké. Není to česká liga, ale Evropská liga, tam se každá chyba trestá.V závěru prvního poločasu jsem mohl snížit, jsem ale levák a střílel jsem pravačkou, kterou mám na opírání. Hlavně jsem se snažil trefit branku. Rána mohla být razantnější. Podle statistik jsme vyhráli na střely na branku, snažili jsme se kombinovat, ale oni dali tři góly. Takže je to svým způsobem trochu krutý, ale zároveň i zasloužený výsledek. Musíme od příštího kola začít hrát zodpovědněji. Věřím, že příště vyhrajeme.“

Záložník Viktorie Patrik Hrošovský: „Prohráli jsme 0:3, ale ta hra nebyla tak špatná. Bohužel jsme udělali chyby, které soupeř potrestal. Chybně odpískaná penalta ovlivnil zápas, dostali jsme z ní gól. Předtím jsme měli stoprocentní šanci, kdybychom ji proměnili, mohlo to vypadat jinak. Bylo to pak těžké, bohužel, tak to rozhodčí určil. My ale musíme hrát dál, tohle nás nesmí rozhodit. Nevím, jestli nervozita. Myslím, že jsme tam v prvním poločase měli dobré pasáže, dařilo se nám držet balon. Ale dostali jsme hloupé góly. Nejprve penalta, i ta druhá branka byla laciná, jen tak to kopli za obranu a my z toho inkasovali.“

Tomáš Hájek.
Hájek: Máme šanci to Bukurešti vrátit