Necelé dvě a půl tisícovky vstupenek šly do prodeje na nedělní úvodní zápas fotbalistů Viktorie Plzeň v nadstavbě o titul s Jabloncem. A tak už zase znělo hromové Viktorká Plzeň nebo Hoši děkujeme i z hlediště…

Zvlášť po konečném hvizdu rozhodčího a vítězství 2:0 po brankách Chorého a Čermáka.

„Byl to nesmírně náročný zápas, nepříjemný soupeř, který zlobil až do konce,“ říkal po utkání domácí trenér Adrian Guľa. „Hlavní je, že jsme vyhráli, ale mohli jsme i vyrotovat hráče,“ těšilo kouče plzeňské Viktorie, který ve druhé půli poslal na hřiště čtyři nové hráče. „Cítil jsem, že potřebujeme víc šťávy,“ vysvětloval Guľa.

Tentokrát postavil na hrot útoku obrovitého Tomáše Chorého a ten se mu v 19. minutě odvděčil vedoucím gólem. I tak ale na hřišti nevydržel ani hodinu, brzy po přestávce ho střídal francouzský forvard Jean-David Beauguel, který začínal na lavičce. Stejně jako zkušený bek David Limberský.

100m překážky ženy kateřina Cachová
Vícebojařka Cachová předvedla třetí nejlepší letošní výkon světa

V dresu Jablonce nechyběli hostující slávisté Jan Sýkora a Jan Matoušek, ani Miloš Kratochvíl, který zase dříve oblékal dres Viktorie Plzeň.

Ta začala aktivněji. Už v osmé minutě střílel Čermák levačkou z hranice šestnáctky, ale gólman Hrubý jeho pokus bez problémů lapil. Čtyři minuty na to plzeňský záložník už už napřahoval na Hejdův centr, ale stoper těsně před ním tečoval míč na roh. Po něm měli viktoriáni první obrovskou šance, jenže Hejda zblízka pálil jen do brankáře Hrubého a před Chorým jablonecká obrana míč odkopla. V 18. minutě už se vytáhlý útočník ke střele dostal, ale byl z toho jen roh. Po něm si však osamocený Chorý našel centr od Čermáka a hlavou skóroval – 1:0.

„Oba góly jsme soupeři nabídli vlastní chybou. Kdybych Chorého hlídal já, tak gól nedá, to vám garantuju. A měřím metr sedmdesát,“ zlobil se po utkání jablonecký kouč Petr Rada.

Jeho tým poprvé vážněji zahrozil ve 28. minutě, kdy Krob střílel nad a plzeňskou defenzivu pak dvakrát spasil kapitán Brabec.

Až samotný závěr patřil opět Plzni, čtyři minuty před půlí zaváhal ve slibné pozici Kopic. A pak mohli viktoriáni udeřit znovu po rohu, jenže Kalvachova dělovka si nenašla cestu hradbou těl.

V 52. minutě nedotáhl Jablonec slibnou šanci, v 67. minutě si zase domácí gólman Hruška poradil s ránou Považance. A tak udeřili podruhé viktoriáni, Čermák se po přihrávce zbavil naráz dvou obránců a z otočky pravačkou nedal brankáři Hrubému šanci – 2:0.

V závěru zápasu byl ve vzduchu i třetí gól, ale nakonec se ho viktoriánům vstřelit nepodařilo.

„Teprve teď začínám myslet na Slavii,“ připomněl trenér Guľa, že už ve středu čeká jeho tým klíčový zápas sezony. Aby si uchovali šanci na titul, notně potřebují v Edenu vyhrát. Pokud by zvítězila Slavia, už bude slavit.

Jakub Bukva z Dobřan se narodil ve stodské porodnici 13. června ve 13:17 hodin. Maminka Lucie Jílková a tatínek Jakub Bukva přivítali chlapečka, který vážil 3230 gramů a měřil 51 centimetrů, na svět společně.
FOTO: Právě jsme se narodili