Trenér Viktorie Pavel Vrba po domácí porážce s Mladou Boleslaví sliboval změny v sestavě a také tak učinil. Kozáčika v brance nahradil Hruška, Koláře na místě podhrotového hráče Čermák, Kovaříka v záloze Petržela a na hrot útoku se místo zraněného Krmenčíka postavil Bakoš.

Plzeň postupně ovládla hru a prvních dvacet minut patřilo jí. Baník se dlouhé pasáže nedostával z vlastní poloviny. Západočeši vytěžili z tlaku i jednu brankovou příležitost – Čermák se dostal z levé strany až před Laštůvku, levačkou však netrefil branku.

Baník se poté z tlaku hostů vymanil a měl dvě nebezpečné šance, obě po centrech exviktoriána Filla. Diopovu hlavičku parádním zákrokem u tyče zneškodnil brankář Hruška a další střelu hlavou Jiráska vytlačil nad břevno.

Závěr prvního poločasu patři opět Plzni, která byla dvakrát blízko vedoucímu gólu. Nejdříve vnikl do šestnáctky Bakoš, ale po kontaktu s vybíhajícím brankářem Laštůvkou, který nezasáhl míč, ale plzeňského útočníka, se ocitl na trávníku. Sudí Pechanec penaltu neodpískal.

MARNÝ BOJ.  Junioři na Spartě padli. Na snímku jde plzeňský Petr Řezáč do souboje s  Bogdanem Vataleju.
Juniorka Viktorie si o titul nezahraje

Největší šanci prvního poločasu měl Petržela, na kterého po přihrávce Hrošovského zívala odkrytá branka – plzeňský záložník však ve stoprocentní šanci selhal a pálil nad břevno.

Plzeň měla ve druhém poločase další příležitosti ke skórování, ale Laštůvka střely Čermáka pod břevno a Kopice k tyči zneškodnil.

A když dlouhán Chorý trefil po rohovém kopu Kopice břevno, Plzeň se o body s Baníkem rozdělila.

Hlasy po utkání Baník Ostrava - Viktoria Plzeň

Pavel Vrba (trenér Viktorie): „Jestli jsem spokojený s výsledkem? Na konci soutěže se bude hodit každý bod, ale hodnotit to teď není úplně fér. Když jsem viděl nasazení Baníku a podporu fanoušků, tak si myslím, že do ligy patří. Byla by škoda, kdyby spadl. Co se týká nás, když hraje první s posledním, tak bychom měli vyhrát. Naše liga je ale zvláštní, což je vidět nejen z našich výsledků, ale i z výsledků ostatních týmů, mužstva jsou vyrovnaná. Utkání nepostrádalo nasazení, chyběla mu v některých fázích kvalitnější mezihra. Proč jsme nevyhráli? Zápasy venku jsou o dvou třech šancích. My si je proti Baníku vytvořili, ale neproměnili jsme je. To je také rozdíl mezi Plzní na podzim a Plzní na jaře. Když to řeknu úplně natvrdo - na podzim do čeho jsme kopli, to tam spadlo. Na jaře si někdy vytvoříme v zápase i více šancí než v podzimních zápasech, ale góly nedáváme. Máme náskok deset bodů, což zaručuje relativní klid, ale jak jsem slyšel po zápase naše vedení, tak to asi tak není.“

Roman Hubník (kapitán Viktorie): „Bylo to těžké utkání. Domácí chtěli za každou cenu vyhrát, hodně nás presovali a měli i dvě šance. I my jsme ale měli v závěru první půle velkou příležitost a je škoda, že jsme ji neproměnili. Deset minut ve druhé půl byl Baník lepší, my jsme ale tak přečkali. Ve druhé půli už nás soupeř tolik nepresoval a zatáhl se. Už to bylo spíše o soubojích a standardních situacích. Remíza je spravedlivá. Pro nás je každý bod důležitý, zejména z hřiště soupeře. Věřím, že bude nakonec velmi cenný.“

FC Baník Ostrava - FC Viktoria Plzeň 0:0. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Pospíšil. ŽK: Fillo – Petržela, Řezník. Diváci: 8005

Baník: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Jirásek (90+2. Psyché), Hlinka, Granečný – Diop (90+2. Stáňa) – Baroš (72. de Azevedo). Trenér: Páník.

Viktoria: Hruška – Řezník, Hubník, Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (74. Zeman), Čermák (87. Kolář), Kopic – Bakoš (65. Chorý). Trenér: Vrba.